VIDEO. Un comandant Wagner s-a împușcat în inimă ca să nu pice viu în mâinile ucrainenilor. Sinuciderea a fost filmată cu drona. Între timp, „bucătarul” Prigojin, patronul armatei private de asasini, amenință Parlamentul European, trimițând instituției un baros mânjit de sânge într-o cutie de vioară


VIDEO. Un comandant Wagner s-a împușcat în inimă ca să nu pice viu în mâinile ucrainenilor. Sinuciderea a fost filmată cu drona. Între timp, „bucătarul” Prigojin, patronul armatei private de asasini, amenință Parlamentul European, trimițând instituției un baros mânjit de sânge într-o cutie de vioară

Grav rănit, după poziția nefirească în care se află unul dintre picioarele sale, un militar Wagner, despre care canalele de Telegram și Twitter ucrainene afirmă că ar fi avut chiar funcție de conducere în cadrul armatei private a lui Vladimir Putin, alege să se sinucidă cu arma automată pe care o are asupra sa, trăgându-și chiar în zona inimii. 

Ultimele momente de zbucium sunt surprinse de o dronă ucraineană care mai apoi aruncă în apropierea militarului câteva grenade fără să-i determine acestuia vreo reacție, semn că și-a pus capăt zilelor. VIDEO la finalul textului (dar găsiți și AICI în cazul în care Youtube îl va considera prea dur pentru utilizatori și va decide să-l interzică)

Distribuitorii filmării, între care și canalul TPYXA, deținut de un jurnalist, ucrainean, spun că ar fi vorba despre un comandant al unei divizii Wagner cu indicativul „Cherdash”, fără a preciza când și unde s-a întâmplat sinuciderea. 

În același timp, The Moscow Times, publicație independentă de limbă rusă aflată în exil, scrie că finanțatorul grupării Wagner, Evgheni Prigojin (apropiat al Kremlinului, cunoscut și drept „bucătarul” lui Putin), a decis să trimită, prin locotenenți de-ai săi, Parlamentului European un baros asemănător cu cel cu care a fost executat, cu sălbăticie, dezertorul Evgheni Nujin de către combatanții Wagner. PODUL a scris AICI despre această execuție terifiantă.

Gestul este fără dubiu un mesaj de amenințare la adresa PE care a votat, miercuri, cu o largă majoritate, o rezoluție prin care recunoaște Rusia drept stat care sponsorizează terorismul și „recurge la mijloace teroriste”.

O filmare postată, joi, pe Twitter surprinde doi reprezentanți de-ai lui Prigojin (unul dintre ei ar fi chiar avocatul Igor Eliseyev, din Sankt Petersbur) arătând în fața camerelor „cadoul” care va ajunge la PE. Instituția europeană ar fi discutat despre posibilitatea de a declara și gruparea Wagner drept organizație teroristă. Barosul, purtând inscripția PMC Wagner, este mânjit cu o substanță care imită sângele și ambalat într-o cutie de vioară. Vezi VIDEO AICI!

Barosul i-a fost înmânat reprezentantului unei companii cibernetice aparținând unui blogger militar rus pro-război pe care presa l-a asociat anterior cu o "fermă de troli" deținută de Prigojin.

„Informarea care urmează să fie trimisă Parlamentului European a fost predată unui reprezentant al Cyber Front Z", a precizat o companie deținută de Prigojin într-o notă postată în rețelele de socializare, potrivit The Moscow Times.

Cyber Front Z a apărut pe aplicația Telegram în primele zile ale invaziei Rusiei în Ucraina, cu o campanie de recrutare de specialiști în IT, „comentatori de social media" și "spammeri". În prezent, are peste 100.000 de abonați pe canalul său pro-război.



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.