VIDEO. Scene emoționante în orașul scăpat de jugul rusesc. De fericire, ucrainenii eliberați la Herson l-au îmbrățișat plângând și pe reporterul Sky News, primul jurnalist străin ajuns în oraș / „Libertatea se simte minunat și oamenii vor să o strângă tare la piept, să nu-i mai dea drumul”


VIDEO. Scene emoționante în orașul scăpat de jugul rusesc. De fericire, ucrainenii eliberați la Herson l-au îmbrățișat plângând și pe reporterul Sky News, primul jurnalist străin ajuns în oraș / „Libertatea se simte minunat și oamenii vor să o strângă tare la piept, să nu-i mai dea drumul”

Corespondentul internațional Sky News Alex Rossi și echipa sa de filmare au fost primii jurnaliști străini care au ajuns în orașul Herson, părăsit în mare grabă de forțele militare ruse pentru a evita o confruntare sângeroasă cu trupele ucrainene aflate într-un avans remarcabil în ultimele luni. 

Oamenii celebrează în stradă, de vineri, eliberarea orașului lor primindu-i cu lacrimi de bucurie, flori și urale pe soldații ucraineni. 

De o primire la fel de caldă și emoționantă au avut parte și jurnaliștii străini, fiind îmbrățișați și pupați în plină stradă de zeci de localnici. 

„După cum vedeți, oamenii sunt pur și simplu euforici. Flutură steagurile Ucrainei. Suntem la periferia orașului Herson și este foarte devreme dimineața. Cu toate astea oamenii au ieșit în stradă...”, spune Rossi în intervenția sa video pe care este nevoit s-o întrerupă pentru a răspunde oamenilor care îi spuneau înlăcrimați „spasiba, spasiba” (mulțumim, mulțumim). VIDEO mai jos

„Sunt foarte fericiți să vadă ce nu credeau că mai este posibil...după cum știți, Rusia a anexat acest teritoriu...iar acum, după cum vedeți, flutură din nou steagul Ucrainei, iar teritoriul este din nou sub controlul armatei ucrainene”, mai spune Rossi, în timp ce este îmbrățișat în permanență de doamne care plâng în hohote. 



 

Ulterior, Rossi și echipa sa au ajuns în centrul orașului unde au filmat manifestările de pe străzi. VIDEO mai jos

„Libertatea se simte minunat și oamenii vor să o strângă tare la piept, să nu-i mai dea drumul. Scene emoționante în centrul orașului Herson străbătut de mașinile forțelor ucrainene cu imnul dat la maxim...oamenii ies în stradă cu lacrimi în ochi. Acești oameni au trăit nouă luni de ocupație terifiantă, așa că e simplu de înțeles de ce plâng de fericire și se agață de eliberatori, strângându-i la piept”, mai comentează Rossi în reportajul video care poate fi urmărit integral mai jos. 



 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.