La comanda Rusiei, infractorul Dodon acuză mincinos România că ar plănui o intervenție militară în R.Moldova, cu permisiunea NATO și a Maiei Sandu. Culisele unui fake news mizerabil


La comanda Rusiei, infractorul Dodon acuză mincinos România că ar plănui o intervenție militară în R.Moldova, cu permisiunea NATO și a Maiei Sandu. Culisele unui fake news mizerabil

Aflat în arest la domiciliu, rusofilul și românofobul Igor Dodon minte cum respiră, acuzând România că ar plănui o intervenție militară în teritoriile dintre Prut și Nistru. De asemenea, kuliokarul minte și că Maia Sandu, președintele pro-european al R.Moldova, ar intenționa o mobilizare militară.

În realitate, acestă narațiune rusească a tot fost împroșcată în ultimele luni, Kremlinul mințind mizerabil că România ar plănui o intervenție armată în zona dintre Prut și Nistru, cu largul concurs al Maiei Sandu. Amintim că astfel de abjecții au repetat papagalicește și speratiștii Rusiei din așa-zisa Transnistria, și agentura FSB-GRU din așa-zisa Găgăuzia. De altfel, e vorba despre străvechea românofobie a criminalilor de la Moscova.  

Rolul lui Dodon este de a amplifica minciunile Kremlinului. Cu un picior în pușcărie, PSRM-istul speră ca Rusia să-l salveze de brațul legii. 

În realitate, NU Maia Sandu și PAS destabilizează R.Moldova, ci această destabilizare este decisă la Moscova și e pusă în aplicare prin intermediul pionilor manevrați de FSB-GRU: Dodon, Șor, Ivan Ceban ș.a.m.d..  Rusia urmărește destabilizarea R.Moldova, deturnarea ei de la parcursul european și atragerea ei în războiul rusesc de lângă. Dodon ar trebui să dea socoteală și pentru aceste trădări în lanț care nu reprezintă altceva decât atacuri în serie la securitatea națională a R.Moldova. 

Iată ce a delirat Igor Dodon (al cărui loc este la Penitenciarul 13, alături de infractori de drept comun, și NU în arest la domiciliu, de unde iată că se dedă la cea mai imundă propagandă rusească și de unde se poate implica în deturnarea spețelor în care e judecat): 

”Există tot mai multe semnale că guvernarea PAS pregătește mobilizarea cetățenilor și are intenția să se implice în acțiuni militare pe Nistru, la cererea și cu susținerea aliaților externi ai Maiei Sandu.

La moment, sunt mai mulți actori străini interesați de un conflict în regiunea Transnistreană, inclusiv pentru a crea un nou focar de război în regiune, separat de zona luptelor deja existente în Ucraina.

Miza unora dintre acești actori este să transforme Republica Moldova în parte activă a confruntării militare cu forțele rusești, ca apoi Chișinăul să justifice intervenția ‹prietenească› a unor trupe NATO din România și din alte țări occidentale, care vor trece Prutul”.

Reiterăm apelul: locul lui Dodon este la Penitenciarul 13, alături de infractorii de drept comun, și NU în arest la domiciliu, de unde iată că se dedă la cea mai imundă propagandă rusească și de unde se poate implica în deturnarea spețelor în care e judecat. Amintim că, deși total ignorată, R.Moldova are o lege ce prevede sancțiuni pentru propaganda rusească. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.