VIDEO. Imagini cu Putin tăvălindu-se pe jos într-o haină de 6000 de dolari și arzându-i o scatoalcă „amicală” unui proaspăt mobilizat pentru moarte


VIDEO. Imagini cu Putin tăvălindu-se pe jos într-o haină de 6000 de dolari și arzându-i o scatoalcă „amicală” unui proaspăt mobilizat pentru moarte

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a inspectat joi un poligon de instrucție, din regiunea Riazan (sud-est de Moscova), pentru trupele recent mobilizate, fiind filmat în timp ce trăgea cu o pușcă cu lunetă, acoperit de o plasă de camuflaj. Reuters comentează că imaginile ar fi menite să ridice moralul soldaților care urmează să fie trimiși pe frontul din Ucraina, în vreme de Nexta îl ridiculizează pe liderul criminal de la Moscova postând imaginile și comentând că „a ieșit din buncăr pentru a împușca naziști imaginari”. 

În filmarea de câteva zeci de secunde, după ce se ridică de pe jos și își scutură paltonul luxos (detalii mai jos despre prețul acestuia), liderul de la Kremlin îi arde o palmă „amicală” unui militar aflat în apropiere. 

VIDEO AICI și AICI și AICI

 



Putin a fost însoțit în vizita de „lucru” de la Riazan și de vechiul său tovarăș, ministrul Apărării, Serghei Șoigu, care i-a povestit cum sunt antrenați mobilizații (dintre care mulți au murit deja pe frontul din Ucraina la doar câteva zile după ce au fost aruncați în luptă).

Vizita ridicolă a lui Putin la poligon a fost comentată cu aciditate și ironie și de Anton Gherașcenko, oficial ucrainean pe numele căruia Moscova a emis cu ani în urmă un mandat de arestare. 

„În timp ce președintele ucrainean Zelenski se întâlnește cu soldații pe linia frontului, Putin s-a strecurat afară din buncăr și s-a dus să-i viziteze pe mobilizați. Din anumite motive, nu a mers în Donbas, ci a ales Riazan, în apropiere de Moscova. A probat o pușcă rusească cu lunetă și îmi vine să las aici un comentariu pe care Twitter cu siguranță nu l-ar aproba", a scris Gherașcenko.

Potrivit unor informații apărute în rețelele de socializare, haina purtată de dictatorul rus în timpul vizitei la poligon ar costa în jur de 6000 de dolari. 

 

CITEȘTE ȘI: Un tânăr oficial rus a murit la câteva zile după ce a fost trimis în Ucraina, fără să știe să tragă cu arma / ISW: Milbloggerii ruși critică dur Kremlinul pentru haosul de pe front unde mobilizații cad ca muștele sau se predau pe capete ucrainenilor / Avertismentul bloggerilor pro-război: vor fi peste 10.000 de morți, iar mamele și soțiile soldaților vor „rupe Rusia din interior”

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.