Estimarea Estoniei: de cât timp ar avea nevoie Rusia pentru reconstruirea armatei. Dificultățile cu care se confruntă hoardele Kremlinului


Estimarea Estoniei: de cât timp ar avea nevoie Rusia pentru reconstruirea armatei. Dificultățile cu care se confruntă hoardele Kremlinului

Rusia va avea nevoie probabil de doi până la patru ani pentru a-și reconstrui armata la stadiul de dinainte de demararea războiului la scară largă împotriva Ucrainei, a declarat marți ministrul Apărării al Estoniei, îndemnând totodată la continuarea exercitării presiunii internaționale pentru a menține Moscova în frâu.

Într-o vizită la Washington, ministrul Apărării Hanno Pevkur a prezis un război lung și a îndemnat Occidentul să fie alături de ucraineni până când vor obține victoria pentru "lumea liberă".

În timp ce Rusia apelează la drone kamikaze iraniene pentru a ataca Ucraina, Pevkur a precizat că a auzit diverse informații potrivit cărora arsenalul Moscovei e atât de epuizat încât trupele rusești folosesc sistemul de apărare aeriană S-300 pe post de rachete obișnuite. Mai mult, obuzierele rusești au explodat în aer deoarece sunt prea vechi. 

"E nevoie de doi până la patru ani pentru ca Rusia să restabilească unele capacități sau chiar aceleași capacități pe care le avea" înainte de război, a spus Pevkur la o masă rotundă cu corespondenții Departamentului de Stat și Pentagonului.

El a mai menționat că sancțiunile occidentale au afectat în special producția de avioane și întreținerea elicopterelor, privând Rusia de componente-cheie.

"Când putem găsi noi modalități de a afecta Rusia prin sancțiuni, cu siguranță trebuie să facem asta", a spus Pevkur.

Pevkur, care l-a întâlnit pe secretarul american al Apărării Lloyd Austin, a avertizat că Rusia încă dispune de capacitatea de a desfășura atacuri, inclusiv asupra membrilor NATO precum Estonia.

Cu toate acestea, el a minimizat posibilitatea unei lovituri nucleare, o opțiune cu care dictatorul rus Vladimir Putin a amenințat în timp ce proclama anexarea teritoriilor ucrainene. 

Rusia a impus deja "frica asupra Ucrainei" prin atacurile sale convenționale, a precizat Pevkur.

"Nu văd nicio valoare adăugată pozitivă și suplimentară pentru Rusia" prin exercitarea unui atac nuclear, a spus ministrul eston al Apărării. 

"Singurul lucru – ceea ce se poate întâmpla este că și-ar pierde din cauza asta susținătorii tăcuți precum China", a continuat acesta. (sursa: Kyiv Post)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.