Calculele bolnave pe care și le face Medvedev: NATO se va teme să răspundă dacă folosim arme nucleare! Vor înghiți utilizarea oricărei arme în conflictul actual!


Calculele bolnave pe care și le face Medvedev: NATO se va teme să răspundă dacă folosim arme nucleare! Vor înghiți utilizarea oricărei arme în conflictul actual!

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a avertizat că Moscova va folosi arme nucleare dacă va fi necesar, sugerând totodată că NATO nu va răspunde în baza principiului reciprocității, asta pentru că îi este prea frică.

Medvedev și-a început postarea pe contul său de Telegram atacând țările occidentale, pe care le-a descris drept "dușmanii noștri" pe fondul aspirațiilor pe care le au la "exclusivitate" și "dreptul de a conduce lumea".

Medevedev a luat în râs amenințările occidentalilor din ultimele săptămâni referitoare la consecințele grave care vor exista în cazul în care Moscova ar recurge la utilizarea armelor nucleare ca răspuns la câștigurile obținute de forțele ucrainene în contraofensiva lor.

"Trebuie să vă reamintesc din nou — pentru cei surzi care se aud doar pe ei înșiși — Rusia are dreptul de a folosi arme nucleare dacă este necesar", a scris el, spunând că există cazuri care justifică utilizarea lor, acestea fiind prezentate în politica de stat a țării, cunoscută sub numele de doctrina nucleară.

Aceste cazuri includ situația în care Rusia sau aliații săi s-au confruntat cu atacuri nucleare sau agresiuni cu arme convenționale, despre care Medvedev a precizat că "amenință însăși existența statului nostru". Scenariul, la care Kremlinul s-a referit în mod repetat pe parcursul războiului, nu este clar definit.

Medvedev a mai spus că "Rusia va face totul" pentru a preveni apariția armelor nucleare la "vecinii noștri ostili" precum "Ucraina nazistă, care este controlată astăzi direct de țările NATO".

El a adăugat că în cazul în care "amenințarea la adresa Rusiei depășește limita de pericol stabilită, va trebui să răspundem". Întărind cele spuse de Putin de săptămâna trecută cu privire la perspectiva utilizării armelor nucleare, Medvedev a precizat: "cu siguranță nu este un bluff". 

Fostul președinte rus a discutat mai departe ce s-ar putea întâmpla dacă Rusia ar fi "forțată să folosească cea mai formidabilă armă împotriva regimului ucrainean", în urma unui "act de agresiune pe scară largă care este periculos pentru însăși existența statului nostru".

"Eu cred că NATO nu va interveni direct în conflict nici în această situație", a scris Medvedev, spunând că ceea ce consideră este că securitatea țărilor occidentale e "mult mai importantă" pentru alianță decât soarta Ucrainei, țară "de care nimeni nu are nevoie chiar dacă este aprovizionată din belșug cu diverse arme".

El a spus că "demagogii internaționali nu vor pieri într-o apocalipsă nucleară" și ca atare vor "înghiți utilizarea oricărei arme în conflictul actual". (sursa: Newsweek)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.