VIDEO. Rușii au început să-i ucidă pe cei care îi trimit la război! Comandantul unui birou de înrolare din Ust-Ilimsk a fost împușcat de un tânăr care urla „NIMENI NU VA LUPTA!”


VIDEO. Rușii au început să-i ucidă pe cei care îi trimit la război! Comandantul unui birou de înrolare din Ust-Ilimsk a fost împușcat de un tânăr care urla „NIMENI NU VA LUPTA!”

Protestelor violente din Daghestan, unde au loc de mai multe zile revolte și ciocniri dure între autorități și cei care se opun mobilizării parțiale decretate de Kremlin, incendierea centrelor de recrutare din mai multe zone ale Rusiei și fugii disperate peste graniță a mii de ruși li s-a adăugat de curând un incident sângeros șocant produs, luni dimineață, în incinta unui birou de înrolare din Ust-Ilimsk, oraș din regiunea Irkutsk. 

Un video postat pe mai multe canale rusești de Telegram (și ulterior pe Twitter) surprind momentul în care un tânăr înarmat deschide focul rănindu-l grav pe Aleksandr Ieliseiev, comandantul biroului de recrutare din Ust-Ilimsk,, în timp ce striga „NIMENI NU VA LUPTA!”. Transportat de urgență la spital, comandantul se află la terapie intensivă în stare gravă, relatează canalul de Telegram Mash citând surse de la fața locului. VIDEO AICI

Potrivit Mash, atacatorul – Ruslan Zinin (25 de ani ) - a acționat cu o pușcă de vânătoare. A fost reținut și filmat în timp ce spunea că „acum vom merge cu toți acasă”, lăsând să se înțeleagă că gestul său are legătură cu recrutările și mobilizare pentru războiul din Ucraina și că preferă să meargă la pușcărie decât pe front. 

VIDEO AICI



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.