Generalul american Ben Hodges avertizează că SUA vor lovi devastator Rusia dacă aceasta va folosi arme nucleare în Ucraina


Generalul american Ben Hodges avertizează că SUA vor lovi devastator Rusia dacă aceasta va folosi arme nucleare în Ucraina

Statele Unite vor răspunde cu „o lovitură devastatoare” împotriva armatei ruse dacă Vladimir Putin va decide să folosească arme nucleare în Ucraina, a avertizat fostul comandant al armatei americane din Europa,  generalul-locotenent în rezervă Ben Hodges.

Hodges, preluat de Daily Mail, a declarat, miercuri, la scurtă vreme după anunțul lui Vladimir Putin privind mobilizarea parțială a rezerviștilor, că răspunsul Washingtonului nu trebuie să fie neapărat nuclear, dar a avertizat că, dacă Moscova va decide să folosească arme nucleare în Ucraina, SUA ar putea distruge „Flota Mării Negre a Rusiei sau bazele acesteia din Crimeea”.

Dincolo de decizia de a-și continua invazia criminală în Ucraina, Putin a avertizat și Occidentul, pe care îl consideră principalul vinovat pentru războiul din Ucraina, că va folosi „toate mijloacele” necesare pentru apărarea teritoriilor ucraiene ocupate în acest moment de trupele sale invadatoare și care urmează să fie anexate Rusiei în scurt timp, după toate aparențele. 

„Dacă există o amenințare la adresa integrității teritoriale a țării noastre și în protejarea poporului nostru, vom folosi cu siguranță toate mijloacele de care dispunem - și nu blufez”, a subliniat Putin în timpul discursului său televizat adresat miercuri dimineață poporului rus, acuzând mincinos că la nivelul NATO s-ar fi discutat folosirea armelor nucleare împotria Rusiei. Detalii AICI

Generalul (r) Hogdes, 64 de ani, aflat la comanda trupelor americane terestre din Europa între 2014 și 2018, apreciază însă că posibilitatea ca Putin să ordone un atac nuclear în Ucraina este însă relativ mică. 

Fostul comandant american a mai precizat însă că orice utilizare a armelor nucleare strategice de către Rusia va determina o reacția rapidă și severă din partea președintelui american Joe Biden. „Putin știe că SUA va răspunde dacă Rusia folosește arme nucleare. (...) Cred însă că el și suita sunt destul de reticenți în a atrage SUA într-un conflict direct”, a mai spus gen. Hodges.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.