Secretarul britanic al Apărării desființează „mobilizarea parțială” a Kremlinului: „Nu reprezintă altceva decât recunoașterea faptului că invazia lui Putin a eșuat” / „Rusia devine o paria globală”


Secretarul britanic al Apărării desființează „mobilizarea parțială” a Kremlinului: „Nu reprezintă altceva decât recunoașterea faptului că invazia lui Putin a eșuat” / „Rusia devine o paria globală”

Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a apreciat decizia Kremlinului de a decreta mobilizarea parțială drept o recunoaștere a eșecului înregistrat de Rusia pe frontul din Ucraina.

„Încălcarea de către președintele Putin a propriilor promisiuni de a nu mobiliza populația și de a nu anexa ilegal părți ale Ucrainei nu reprezintă altceva decât recunoașterea faptului că invazia sa a eșuat. El și ministerul Apărării au trimis la moarte mii de compatrioți prost echipați și prost coordonați.

Nici măcar tonele de amenințări și de propagandă nu mai pot ascunde faptul că Ucraina este pe cale să câștige acest război, că există consens în cadrul comunității internaționale și că Rusia devine o paria globală”, a precizat Wallace (foto jos) într-o declarație publică.

În același timp, în Rusia, sunt lansate apeluri la protest, pe Twitter, împotriva mobolizării parțiale anunțate de Putin. Mișcarea „Vesna”  le-a cerut rușilor să protesteze, chiar în această seară, în centrele orașelor lor.

„Mii de bărbați ruși – tații, frații și soții noștri – vor fi aruncați în mașina de tocat carne a războiului. Pentru ce vor muri? Pentru ce vor plânge mamele și copiii?”, se arată în apelul lansat de „Vesna”.

„Vom utiliza cu siguranţă toate mijloacele de care dispunem pentru a proteja Rusia şi poporul nostru", a afirmat Vladimir Putin, în discursul în care a anunțat și "mobilizarea parţială" a rezerviştilor. Detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.