VIDEO. Ucraina plânge o tânără rusoaică ucisă pe frontul din regiunea Herson / Jurnalist ucrainean: „Astăzi chiar și cei care de regulă reușesc să se stăpânească plâng în hohote”


VIDEO. Ucraina plânge o tânără rusoaică ucisă pe frontul din regiunea Herson / Jurnalist ucrainean: „Astăzi chiar și cei care de regulă reușesc să se stăpânească plâng în hohote”

O tânără care a renunțat definitiv la cetățeania rusă în urmă cu opt ani, după anexarea Crimeii, și s-a mutat în Ucraina, a murit în luptă, pe frontul din regiunea Herson, relatează presa ucraineană preluată de newsweek.com.

Este vorba despre Olga Simonova, 34 de ani, cunoscută de apropiați și de colegii combatanți drept „Simba”. Ea era înrolată în cadrul Brigăzii 24 Mecanizată (care avea misiunea de luptă în regiunea Herson). Moartea ei s-ar fi produs miercuri.

Stabilită la Kiev după părăsirea Rusiei, Simonova, originară din regiunea rusească Celeabinsk (la est de Munții Urali), a început să lucreze ca paramedic voluntar alături de Forțele Armate ale Ucrainei. Potrivit publicației ucrainene tsn, „Simba” a devenit primul soldat contractant care a primit cetățenia ucraineană în timp ce activa în cadrul armatei.

 

Ulterior, Simonova a primit gradul de sergent și a condus un vehicul de luptă de infanterie în cadrul Brigăzii 24 Mecanizate.

La începutul invaziei ruse, unitatea sa militară a activat pe frontul din Donbas, fiind apoi transferată în sud unde are loc în prezent o importantă contraofensivă ucraineană.

Moarte sa a fost făcută publică de jurnalista Natalia Nagornaya, corespondenta publicației tsn.ua, care a scris că Simonova era efectiv „adorată de toți jurnaliștii”. 

„Astăzi chiar și cei care se regulă reușesc să se stăpânească plâng în hohote. (…) A venit și a luptat pentru libertate. Nimeni nu îndrăznea să-i spună că e rusoaică”, a scris Nagornaya pe Facebook. 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.