Volodimir Zelenski a scăpat nevătămat dintr-un bizar accident rutier produs pe o stradă din Kiev. Liderul ucrainean se întorcea din teritoriile recent eliberate de armata sa


Volodimir Zelenski a scăpat nevătămat dintr-un bizar accident rutier produs pe o stradă din Kiev. Liderul ucrainean se întorcea din teritoriile recent eliberate de armata sa

Mașina din coloana oficială în care se afla președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost implicată într-un bizar accident rutier la Kiev, în cursul serii de miercuri. 

Purătorul de cuvânt al liderului de la Kiev, Serhii Nikiforov, a informat, miercuri spre joi noapte, într-un mesaj scris în rețelele de socializare, că președintele Zelenski este teafăr, neavând de suferit în urma coliziunii, singurul rănit fiind șoferul care a provocat accidentul. Acesta a fost preluat de una din ambulanțele care s-au deplasat la fața locului. Accidentul urmează să fie investigat.

O scurtă filmare de la fața locului a fost postată deja în rețelele de socializare. O puteți urmări AICI. Ulterior o altă filmare cu șoferul rănit a apărut pe Twitter. O puteți viziona AICI!

În cursul dimineții de miercuri, președintele ucrainean s-a deplasat în teritoriile recent recucerite de forțele armate ale Kievului în regiunea Harkov, ca urmare a unei contraofensive istorice care a determinat trupele ruse să se retragă dezorganizat. Zelenski a vizitat inclusiv orașul Izium, participând la ceremonia de arboare a steagului ucrainean și felicitând militarii pentru curajul și sacrificiul lor. 

„Priveliștea este foarte șocantă, dar nu mai este șocantă pentru mine, pentru că imagini similare vedem încă de la Bucha, de la primele teritorii eliberate. Aceleași clădiri distruse, oameni uciși", a spus Zelenski citat de presa internațională. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.