VIDEO. Moment de o frumusețe copleșitoare într-un război cumplit. Fiul-militar eliberează satul mamei de la granița cu Rusia. „Am știut că vei veni, una din florile mele s-a deschis”


VIDEO. Moment de o frumusețe copleșitoare într-un război cumplit. Fiul-militar eliberează satul mamei de la granița cu Rusia. „Am știut că vei veni, una din florile mele s-a deschis”

Un video de nici două minute, postat pe Twitter, Facebook și Youtube (vezi la finalul textului), surprinde momentul emoționant al revederii unui militar ucrainean cu părinții săi din localitatea abia eliberată, în urma uluitoarei contraofensive a forțelor Kievului în regiunea Harkov. 

Mama, aflată în poarta casei alături de alți membri ai familiei și vecini, îi sare fiului în brațe spunându-i că era convinsă că va veni s-o elibereze pentru că tocmai îi înflorise o floare. „Am reușit să-ți păstrez toate lucrurile intacte. Dar casa este minată, este o capcană”, îi spune mama fiului care o complimentează afectuos: „mami, ca întotdeauna, arăți minunat. Mi-ai lipsit atât de mult”. „Ți-am făcut o ciorbă! Vrei?”. „Numai puțin să despachetăm”, îi răspunde fiul mamei care repetă cu ochii plini de lacrimi „știam că mă vei elibera”.

Localitatea eliberată este Kozacha Lopan (regiunea Harkov), iar potrivit declarațiilor militarului eliberator (este vorba despre maiorul Vyaceslav Zadorenko, liderul comunității din orașul Derhachi), numeroși localnici au fost supuși torturii, răpiți și deportați în Rusia în timpul ocupației. Kozacha Lopan se află la doar cinci kilometri de granița cu Rusia și s-a aflat încă din luna martie sub ocupația forțelor ruse. Localnicii care vor dori urmează să fie transferați de forțele ucrainene în zone mai sigure până la stabilizarea situației regiune, precizează maiorul într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

 

„Acesta este ziua pe care am așteptat-o cel mai mult în viața mea”, mai scrie Zadorenko (foto sus) pe pagina sa de Facebook.

 


 


 


 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.