VIDEO. Cel mai bizar protest organizat vreodată. Sute de tineri au ieșit în stradă la Moscova pentru a „implora” Occidentul să nu mai trimită Ucrainei arme cu care să omoare soldați ruși


VIDEO. Cel mai bizar protest organizat vreodată. Sute de tineri au ieșit în stradă la Moscova pentru a „implora” Occidentul să nu mai trimită Ucrainei arme cu care să omoare soldați ruși

Sute de tineri au ieșit în stradă la Moscova, în fața ambasadelor SUA și Marii Britanii, pentru a implora cele două țări să nu mai trimită Ucrainei arme cu care să ucidă „bravii” soldați ruși ce luptă „eroic” pentru „denazificare”. Un film al protestului a fost distribuit pe Twitter stârnind valuri de ironii din partea utilizatorilor care le-au spus rușilor să-și ia „bravii” soldați acasă dacă nu mai vor să fie sfârtecați de o armată care nu face decât să se apare în fața unei agresiuni neprovocate. VIDEO AICI

Potrivit foreignpolicy.com, în urmă cu aproximativ o săptămână, Departamentul de Stat al Statelor Unite estima că numărul soldaților ruși morți sau răniți pe frontul din Ucraina ar putea fi chiar și de 80.000, în condițiile în care Washingtonul se pregătea să trimită Kievului un ajutor militar în valoare de un miliard de dolari, pachet care include și unele dintre cele mai sofisticate, mai moderne și mai precise arme de război. 

Marea Britanie este, de asemenea, un susținător important al Ucrainei în războiul cu Rusia, instruind, în ultimele luni, mii de soldați ucraineni în ce privește armamentul de ultimă generație furnizat țării agresate de Rusia. 

Londra chiar anunța recent că are de gând să trimită și mai multe sisteme de rachete cu lansare multiplă (MLRS) în Ucraina.

Ministerul Apărării din Marea Britanie preciza că alte echipamente care sunt livrate în prezent Ucrainei includ peste 20 de tunuri autopropulsate de 155 de milimetri; tunuri de artilerie de 105 milimetri și muniție; peste 50.000 de cartușe pentru artileria ucraineană din epoca sovietică; și cel puțin încă 1.600 de arme antitanc. 

Regatul Unit și alte țări NATO s-au angajaț, de asemenea, să instruiască până la 10.000 de soldați ucraineni în domeniul infanteriei. 

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoicu, opina recent că operațiunile militare din Ucraina sunt planificate de Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie care ar dori, în realitate, o prelungire a războiului. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.