VIDEO. Turiști ruși bătuți de polonezi la un hotel de lux din Turcia. Rușii acuză gazdele turce și autoritățile că au ținut cu polonezii, ba chiar au mușamalizat incidentul. Internetul exultă: „Nu a fost bătaie, a fost operațiune specială!”


VIDEO. Turiști ruși bătuți de polonezi la un hotel de lux din Turcia. Rușii acuză gazdele turce și autoritățile că au ținut cu polonezii, ba chiar au mușamalizat incidentul. Internetul exultă: „Nu a fost bătaie, a fost operațiune specială!”

Un canal rusesc de Telegram, Rybar, reclamă agresarea turiștilor ruși în ansamblurile hoteliere din Turcia, cu concursul gazdelor care ar asista impasibile la „crimele” săvârșite împotriva acestora, ba chiar ar mușamaliza incidentele violente îndreptate împotriva rușilor, scrie siteul ucrainean dip.org.ua. 

O gravă agresiune s-ar fi produs recent la hotelul Quattro Beach din Alanya unde un cuplu din sudul Rusiei ar fi fost victima furiei dezlănțuite a mai mulor turiști polonezi.

„Pe 13 iulie, în incinta hotelului, patru polonezi au atacat un bărbat în zona restaurantului, în miezul zilei. Paza și alți angajați ai hotelului au urmărit incidentul în tăcere și nu au intervenit, în ciuda solicitărilor venite din partea victimelor care au încercat să pună capăt conflictului pe cont propriu”, scrie Rybar pe Telegram, precizând că incidentul este legat de războiul din Ucraina (în condițiile în care înainte să se ajungă la agresiune fizică, polonezii au insistat să afle punctul de vedere al cuplului cu privire la „operațiunea specială” a Moscovei). 

Poliția a venit la Quattro Beach în urma apelurilor altor turiști, și nu a staffului hotelier, așa cum ar fi fost normal, mai relatează Rybar. 

Agresorii se făcuseră însă nevăzuți, iar rusul bătut a fost condus la cea mai apropiată secție de poliție pentru declarații, reclamând ulterior că ar fi fost forțat să susțină că a provocat deliberat agresiunea jignind repetat alți turiști cazați la Quattro Beach.

 

„Victimei nu i s-a permis să ia legătura cu Ambasada, un avocat sau măcar cu soția. În dimineața următoare, a reușit să ajungă la hotel și să primească îngrijiri medicala din partea soției. Un reprezentant al hotelului i-a amenințat apoi cu evacuarea  dacă nu semnează un document prin care se angajează să renunțe la orice pretenție din partea hotelului sau a altor turiști. (…) Așadar, în hotelul Quattro Beach, turiștii din Rusia pot fi bătuți oricând, criminalii sunt apărați de stafful hotelului și de autorități, iar victimele „prelucrate” de polițiștii din Alanya”, mai scrie canalul rusesc de Telegram. 

Informația, postată pe pagina de Twitter a Visegrad 24, a produs euforie în rândul internauților care urmăresc respectivul profil, mulți comentând că nu a fost vorba de o bătaie, ci de „o operațiune specială”.

Nici în Vietnam, turiștii ruși nu se pot bucura în pace de vacanță, fiind agitați tot de demonii războiului. Tot Visegrad 24 publică pe Twitter o filmare cu o turistă din Rusia isterizată că Rusia și Putin nu sunt susținuți cum ar „merita” de localnicii vietnamezi. „Sunteți împotriva lui Putin, sunteți împotriva țării mele, sunteți fasciști”, le urlă aceasta unor localnici. VIDEO AICI.

 

 

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.