Putin poate să-și ia gândul de la dronele Bayraktar. Mesajul ferm transmis de compania turcească Baykar Makina


Putin poate să-și ia gândul de la dronele Bayraktar. Mesajul ferm transmis de compania turcească Baykar Makina

Producătorul turc Baykar Makina nu a furnizat și nu va furniza niciodată produsele sale Rusiei, întrucât sprijină suveranitatea Ucrainei și lupta sa pentru independență.

Declarația a fost făcută de CEO-ul Baykar Makina, Haluk Bayraktar, într-un comentariu pentru canalul CNN. 

"Turcia și Ucraina au un nivel strategic al relațiilor, în special în domeniul aerospațial și al apărării. Sunt ani de eforturi. Turcia sprijină Ucraina cu tehnologia dronelor militare. Cumpărăm de asemenea motoare pentru drone din Ucraina. Am construit relații cu Ucraina bazate pe un principiu win-win, care oferă avantaje ambelor țări. Și în acest sens, susținem în mod clar Ucraina", a spus Bayraktar.

Întrebat despre posibilitatea de a furniza Rusiei produse Baykar Makina, el a spus că acest lucru nu se va întâmpla niciodată.

"Nu am livrat sau furnizat Rusiei nimic și nu vom face niciodată așa ceva. Susținem Ucraina, îi susținem suveranitatea, îi susținem rezistența pentru independența sa", a spus Bayraktar.

Pe 27 iunie, Baykar Makina a anunțat transferul gratuit a trei drone de atac către Forțele Armate ucrainene, pentru care au fost strânse fonduri în cadrul proiectului "People’s Bayraktar" al lui Serhiy Prytula.

În plus, Baykar Makina a decis să ofere Ucrainei gratuit un UAV Bayraktar TB2, pentru care au fost strânse fonduri în Lituania.

Campania de strângere de fonduri pentru cumpărarea unei drone Bayraktar pentru Ucraina se desfășoară în prezent în Polonia.

Nu în cele din urmă, norvegienii au decis să strângă bani pentru achiziționarea dronei Bayraktar TB2 pentru Forțele Armate ale Ucrainei. (sursa: Ukrinform)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.