Un mic geniu șahist din Ucraina strânge fonduri, la doar cinci ani, pentru a cumpăra tancuri și veste antiglonț


Un mic geniu șahist din Ucraina strânge fonduri, la doar cinci ani, pentru a cumpăra tancuri și veste antiglonț

Artem Kucher, copilul-minune al șahului din Ucraina, a decis să joace șah în public pentru a impulsiona strângerea de fonduri pentru cumpărarea de tancuri și veste antiglonț necesare forțelor armate ale țării sale. 

„Joc şah de nouă luni şi mă descurc bine. Cred că persoanele care joacă împotriva mea sunt interesate, pentru că eu am categoria a doua pentru adulţi. Vreau să ajut Forţele Arrmate şi de aceea joc pentru bani. Vreau ca banii să fie folosiţi pentru a se cumpăra un tanc pentru soldaţi. Şi veste antiglonţ”, a spus micuţul şahist, originar din localitatea Vinniția, potrivit ukrinform.net.

Puștiul a precizat că nu se teme de niciun adversar, indiferent dacă acesta este copil sau adult, şi este sigur să îi va învinge pe toţi.

Oleksandr Kucher, tatăl micului șahist, a precizat pentru Ukrinform că organizarea în aer liber a unor partide caritabile de șah, în sprijinul Forțelor Armate ale Ucrainei, este o inițiativă comună a lui Artem, a familiei și a clubului de șah Romantyk.

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.