VIDEO. Steagul Ucrainei flutură din nou pe Insula Șerpilor. Ministerul ucrainean al Apărării: „Misiune îndeplinită!”


VIDEO. Steagul Ucrainei flutură din nou pe Insula Șerpilor. Ministerul ucrainean al Apărării: „Misiune îndeplinită!”

Nataliya Humenyuk, șefa departamentului de presă al Forțelor de Apărare din Sudul Ucrainei, a precizat, luni, într-o conferință de presă, că steagul țării sale a fost reamplasat pe Insula Șerpilor.

„Operațiunea Militară a fost îndeplinită cu succes, iar teritoriul insulei se află din nou sub jurisdicția Ucrainei”, a precizat Humenyuk. 

Insula a fost părăsită de forțele ruse de ocupație pe 30 iunie, după o serie de bombardamente lansate de ucraineni. Ulterior, rușii au precizat că ar fi fost vorba despre „un gest de bunăvoință”, fapt contrazis categoric de generalul Valeri Zalujnîi, șeful Statului Major al armatei ucrainene, care a dat publicității și un scurt film video ce surprinde atacurile devastatoare asupra insulei ale forțelor din subordinea sa. VIDEO la finalul textului!

CITEȘTE ȘI: UPDATE Kievul demontează afirmația penibilă a Kremlinului potrivit căreia și-a retras din bunăvoință hoardele invadatoare de pe Insula Șerpilor: "Rușii vor un Holodomor global!"



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.