Coreea de Sud are așteptarea ca SUA să răspundă militar unei invazii chineze asupra Taiwanului


Coreea de Sud are așteptarea ca SUA să răspundă militar unei invazii chineze asupra Taiwanului

În cazul în care China va invada Taiwanul, Coreea de Sud are așteptarea ca SUA să răspundă militar, a informat marți, 28 iunie, site-ul de știri american Axios.

Un oficial sud-coreean, care refuzat ca numele său să fie menționat în articol, a făcut declarația în cauză în timpul unei întâlniri cu un grup mic de reporteri pe parcursul căreia s-au discutat prioritățile de politică externă ale noului președinte al țării, Yoon Suk Yeol.

Oficialul sud-coreean și-a exprimat îngrijorarea că țara sa ar fi atrasă într-un conflict ce privește Taiwanul. Coreea de Sud ar fi, de asemenea, îngrijorată de propria sa securitate dacă SUA nu ar răspunde cu forța unui atac chinez.

Un incident în strâmtoarea Taiwan ar putea schimba statutul actual al Chinei de la "risc de securitate" la amenințare directă, a spus oficialul. Coreea de Sud ar fi "mai confortabilă" dacă SUA ar folosi forța pentru a contracara China, dar se așteaptă și ca Washington, respectiv Tokyo să ceară sprijin militar din partea puterii de la Seul. 

Potrivit Axios, Coreea de Sud ar fi fost îngrijorată că, în cazul în care SUA nu ar interveni împotriva unei invazii chineze asupra Taiwanului, asta ar putea da impresia că va sta deoparte dacă Coreea de Nord ar încerca să atace sudul. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.