VIDEO. Florin Cițu și-a dat demisia din funcția de președinte al Senatului, dezvăluind că i-a fost cerută de Nicolae Ciucă. Fost consilier al lui Ludovic Orban despre prezenta situație din PNL: „Generalul se asigură că nu mai rămâne picior de liberal autentic în PNL până în toamnă”


VIDEO. Florin Cițu și-a dat demisia din funcția de președinte al Senatului, dezvăluind că i-a fost cerută de Nicolae Ciucă. Fost consilier al lui Ludovic Orban despre prezenta situație din PNL: „Generalul se asigură că nu mai rămâne picior de liberal autentic în PNL până în toamnă”

UPDATE. Florin Cîțu și-a înaintat demisia din funcția de președinte al Senatului, poziție pe care o ocupa din noiembrie 2021. Într-o declarație de presă, el a precizat că demisia i-a fost cerută de președintele partidului, Nicolae Ciucă, și de către secretarul general al PNL. În ce privește motivele care au dus la înlăturarea sa din funcție, Cițu a spus că „declarațiile politice care sunt aceleași de ani de zile, împotriva unor măsuri care fac rău românilor. Bineînțeles aceste măsuri vin de la PSD, asta este problema, dar sunt măsuri despre care eu consider că fac rău românilor”. 


 

Șirea inițială. Senatorii PNL se reunesc, miercuri dimineață, într-o ședință de grup, principala decizie ce va fi discutată fiind schimbarea lui Florin Cîțu din funcția de președinte al Senatului, au declarat pentru G4Media surse liberale. Funcția ar urma să fie preluată interimar, până la sesiunea din toamnă, de unul dintre vicepreședinți, cel mai probabil de către Alina Gorghiu.

Podul anunța încă din luna mai că Florin Cîțu nu mai rezista până în toamnă în funcția de președinte al Senatului. (mai multe detalii AICI)

În luna aprilie, după doar șase de la congresul din 25 septembrie 2021 de la Romexpo când Florin Cîțu era ales cu majoritate de voturi președinte PNL, în aplauzele celor mai importanți liberali și ale președintelui Klaus Iohannis, era schimbat din funcție chiar de către cei care îl susținuseră vehement și înlocuit cu Nicolae Ciucă.

Luni, Ciucă anunța că în şedinţa BPN al partidului s-a decis schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia filialei PNL Sector 3, deoarece acestuia i-a expirat mandatul.

Într-un text postat pe pagina sa de Facebook, economistul Cristian Păun, ex-consilierul pe probleme economice al fostului președinte liberal Ludovic Orban și profesor în cadrul Academiei de Studii Economice din București, comentează „debarcarea lui Florin”: 

„Se pregătește în trombă debarcarea lui Florin din ultima funcție pe care o mai deține. Foarte probabil, nu va mai fi nici pe liste la parlamentare, cu atât mai mult cu cât procentul PNL va fi la jumătatea celui de la ultimele alegeri.

De fapt, debarcarea lui s-a pregătit din primul moment în care s-a proțăpit pe treptele Palatului PNL cu pedeliștii aliniați de la stânga la stânga în spatele lui. Să fie clar pentru toți cine îl susținea și cine îl debarca deja, încă de la acel moment.

Florin a deranjat mulți pesediști prin replicile și criticile sale împotriva modelului economic falimentar al socialiștilor de caviar de la noi. Amenința ca nu va lua prizonieri și că va îndepărta toți politrucii din administrație, dacă va ajunge să guverneze ceva. Ajunsese foarte credibil pentru mulți. Credeam în el și în determinarea de a merge până la capăt. Pesediștii nu îl iubeau, asta e clar! Nici cei din afara PNL, dar mai ales cei din interiorul PNL, nu puțini. L-au atras abil într-o capcană ce a servit de minune pesediștilor. Acum pesediștii stau liniștiți. În PNL este tot mai liniște. Liberalii din PNL care nu luau prizonieri pesediști sunt fie în afara partidului, fie prigoniți sau marginalizați. Pesediștii din PNL au fiecare un oscior de ros și molfăie cu poftă la el. Când nu fac sluj, desigur. Curățenia este generală. Generalul se asigură, cu fiecare zi ce trece, că nu mai rămâne picior de liberal autentic în PNL până în toamnă. Prietenul Ciolacu are nevoie de rezultate de la prietenul Ciucă, nu de vorbe goale. Trebuie să livreze prompt PSD-ului un partid “curat”, care să nu facă probleme în următoarele alegeri. Mai ales ideologice.

Sursele spun că funcția lui Florin va fi dată Alinei. Asta este și mai hazliu. Soțul Alinei, Isar, stătea cu fundul pe biroul lui Florin, în Palatul Victoria. Nimic nu trecea de el. Tot Alina făcea și desfăcea pe acolo, după cum era păpușată. Florin nu a fost, de fapt, mai nimic. Nu s-a ridicat în politica românească mai presus de o teslă periculoasă pentru ouă, în mâna unor nepricepuți.

Zilele astea va apune o “stea”. Care, de fapt, nu a răsărit niciodată!

Liberalismul nu este pentru oricine!”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.