Ministrul Apărării din Ucraina dezvăluie că mii de luptători ucraineni sunt instruiți în Occident în folosirea celor mai moderne obuziere și lansatoare de rachete. „Învățăm repede! Îi vom alunga pe teroriști din țara nostră. Vom învinge!”


Ministrul Apărării din Ucraina dezvăluie că mii de luptători ucraineni sunt instruiți în Occident în folosirea celor mai moderne obuziere și lansatoare de rachete. „Învățăm repede! Îi vom alunga pe teroriști din țara nostră. Vom învinge!”

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a transmis, într-un mesaj postat în rețelele de socializare, că mii de militari ucraineni sunt instruiți, peste graniță, în manevrarea armele și echipamentele militare de înaltă tehnologie și precizie furnizate de țările occidentale. El mai spune că soldații învață cu o viteză uluitoare și că fiecare nouă armă furnizată de Vest își va dovedi eficiența în custodia forțelor armate ucrainene.

„Învățăm. Și învățăm rapid. Vom ști să folosim aparatele de zbor și orice alt tip de armament de înaltă tehnologie într-un timp cât mai scurt posibil. Cei care se îndoiau că vom fi capabil să acumulăm într-un timp record și-au schimbat deja părerea în ce ne privește. Îi vom alunga pe teroriști din țara noastră! Vom învinge!”, a scris Oleksii Reznikov, potrivit siteului pravda.com.ua/eng.

Oficialul ucrainean (foto jos) a mai spus că armata sa este în curs de dotare cu cele mai puternice și mai moderne mașinării de război și arme. 

Soldații ucraineni se antrenează în prezent în Marea Britanie, Lituania, Polonia, Slovacia, Slovenia, Franța și Germania. 

Proiectul de instruire a fost conceput să includă pregătirea câtorva mii de militari ucraineni care să învețe să opereze sistemele obuzierelor M777 și AHS Krab și pe cele ale multiplelor lansatoare de rachete M142 HIMARS, M270 și MARS II. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.