VIDEO. Ucrainenii anunță lovirea remorcherului rusesc „Vasili Bekh” care transporta arme, muniție și militari pe Insula Șerpilor


VIDEO. Ucrainenii anunță lovirea remorcherului rusesc „Vasili Bekh” care transporta arme, muniție și militari pe Insula Șerpilor

Ministerul Apărării din Ucraină a anunțat, vineri, pe Twitter, lovirea remorcherului rusesc „Vasili Bekh„ care transporta militari, arme și muniție către Insula Șerpilor, ocupată încă de la începutul invaziei din 24 februarie de forțele ruse. 

La bordul acesteia s-ar fi aflat și sisteme antirachetă „Tor”, dar acestea nu au putut preveni lovitura devastatoare a ucrainenilor, executată cu o dronă Bayraktar, relatează presa din Ucraina. Nexta precizează pe Twitter că drona era echipată cu rachete anti-navă Harpoon. Video la finalul textului.

„Moscova nu va fi mai fi niciodată singură”, mai scrie Ministerul ucrainean al Apărării pe Twitter. referindu-se la crucișătorul „Moskva”, nava amiral al flotei rusești de la Marea Neagră, lovită și scufundată de ucraineni la jumătatea lunii aprile.

Publicația hromadske.ua relatează că mai multe nave rusești s-ar fi deplasat la fața locului pentru operațiuni de salvare. 

Guvernatorul Odesei, Maksim Marchenko , a confirmat informația pe Telegram, spunând că este vorba despre un atac reușit al ucrainenilor asupra unei nave rusești.



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.