Demență totală la Moscova. Deputatul care îl îndemna pe Putin să atace nuclear statul american Nevada solicită „abrogarea” independenței Lituaniei. Fiodorov spune că Ucraina, Letonia și Estonia s-ar fi retras, de asemenea, ilegal din URSS


Demență totală la Moscova. Deputatul care îl îndemna pe Putin să atace nuclear statul american Nevada solicită „abrogarea” independenței Lituaniei. Fiodorov spune că Ucraina, Letonia și Estonia s-ar fi retras, de asemenea, ilegal din URSS

Un controversat membru al Dumei de stat a Rusiei, Yevgeny Fiodorov, membru în partidul Rusia Unită, controlat de Valdimir Putin, propune ca Federația Rusă să anuleze recunoșterea independenței Lituaniei, Ucrainei, Letoniei și Estoniei, opinând că acestea s-ar fi desprins de URSS prin încălcarea „Constituției”, reprezentând, în prezent, „o amenințare serioasă” la adresa Rusiei. 

Potrivit mai multor publicații din țările baltice, Duma de Stat ar fi început deja să analizeze abrogarea recunoașterii independenței Lituaniei.

„Există motive serioasă pentru care Lituania trebuie să fie prima pe această listă. Și este evident de ce – pentru că Lituania este mult mai periculoasă pentru Federația Rusă în ce privește situația din regiunea Kaliningrad și în cazul unei confruntări cu NATO și Statele Unite. Și după ce mecanismul va fi elaborat, îl putem face funcțional și cu privire la alte teritorii NATO. Și nu doar în zona NATO. Ucraina, de exemplu, s-a retras complet ilegal din URSS”, a precizat parlamentarul rus. 

Un proiect de lege intitulat „Anularea recunoașterii independenței Lituaniei” și semnat de Fiodorov a fost depus și înregistrat de către Duma de Stat în data de 8 iunie, potrivit relatărilor unei agenții de presă din Ucraina. 

Fiodorov (scris și Yevgeny Fedorov), 59 de ani, a fost sancționat de Statele Unite în luna martie pentru războiul din Ucraina. 

În ianuarie 2022, când situația internațională era deja foarte tenionată, el propunea ca Rusia să lovească nuclear statul american Nevada, unde se află laboratoarele armatei americane. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.