VIDEO. Gest fabulos! Kalush Orchestra și-a vândut trofeul obținut la Eurovision pentru a cumpăra trei drone PD-2


VIDEO. Gest fabulos! Kalush Orchestra și-a vândut trofeul obținut la Eurovision pentru a cumpăra trei drone PD-2

Trupa ucraineană Kalush Orchestra, care a câștigat ediția din acest an a Eurovision, și-a vândut, la o licitație organizată pe Facebook, trofeul obținut în cadrul concursului derulat în Italia - un microfon de cristal -, iar cei 900.000 de dolari obținuți astfel vor fi folosiți pentru cumpărarea de a trei drone de fabricație ucraieană - PD-2.

„Prieteni, sunteţi incredibili! Vă suntem recunoscători tuturor celor care aţi donat bani prin această licitaţie şi în special echipei Whitebit, care a cumpărat trofeul cu 900.000 de dolari şi acum deţine trofeul. Glorie Ucrainei! Glorie forţelor armate ale Ucrainei”, a scrie Kalush Orchestra pe Facebook.

Licitația a coincis cu apariția trupei la un concert de caritate organizat la Berlin cu scopul de a strânge fonduri pentru sistemul medical ucrainean. 

Într-un scurt discurs rostit pe scenă, Oleg Psiuk, liderul trupei, le-a cerut oamenilor să nu se obișnuiască cu războiul care, până acum, a ucis peste 4000 de civili și a rănit alți 4735, potrivit estimărilor ONU. De asemenea, 14 milioane de persoane și-au părăsit locuințele din 24 februarie, data la care Rusia a decis să invadeze Ucraina. Numărul exact al soldaților ruși și ucraineni uciși în acest conflict nu este cunoscut cu exactitate.


 



 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.