S-a înfuriat Lavrov pe cei care îi cântă prohodul lui Putin: E sănătos tun! / „Nu cred că cineva întreg la cap poate vedea semne ale vreunei boli ori afecţiuni”


S-a înfuriat Lavrov pe cei care îi cântă prohodul lui Putin: E sănătos tun! / „Nu cred că cineva întreg la cap poate vedea semne ale vreunei boli ori afecţiuni”

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a respins categoric, duminică seară, posibilitatea ca liderul rus Vladimir Putin să sufere de o afecțiune gravă sau minoră, dând asigurări că nu a prezentat niciun semn în acest sens, transmite agerpres.ro.

În ciuda faptului că starea de sănătate a dictatorului Putin şi viaţa privată a acestuia sunt subiecte tabu în Rusia, aproape niciodată discutate în public, Lavrov a răspuns la o întrebare a postului de televiziune francez TF1, precizând într-un comunicat oficial: Nu cred că cineva întreg la cap poate vedea la această persoană (Putin) semne ale vreunei boli ori afecţiuni".

Şeful diplomaţiei de la Moscova a subliniat că Vladimir Putin, care împlineşte 70 de ani în octombrie, apare în public "zilnic".

„Îl puteţi vedea pe micul ecran, puteţi citi sau asculta discursurile lui", a adăugat el. Îi las pe cei care răspândesc astfel de zvonuri să rezolve asta cu conştiinţa lor, în ciuda ocaziilor zilnice pe care le au de a verifica starea de fapt", a mai transmis Serghei Lavrov.

Cele mai recente speculații cu privire la o afecțiune în fază terminală de care ar suferi Putin au apărut în presa din Marea Britanie care a preluat declarațiile unui ofițer FSB. Acesta dezvăluia că liderul de la Kremlin  suferă de o formă agresivă de cancer și că ar mai avea de trăit doar trei ani, după estimările medicilor ruși. Podul a detaliat AICI afirmațiile respectivului ofițer. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.