VIDEO. Armata Ucrainei lovește inamicul și de pe biciclete electrice. Bicicliștii ucraineni sunt dotați cu lansatoare antitanc care fac prăpăd în rândurile armatei ruse


VIDEO. Armata Ucrainei lovește inamicul și de pe biciclete electrice. Bicicliștii ucraineni sunt dotați cu lansatoare antitanc care fac prăpăd în rândurile armatei ruse

Militarii ucraineni folosesc, pentru a se deplasa în apropierea câmpului de luptă și a lovi tancurile inamice, biciclete electrice, modificate special pentru a permite transportarea celor mai moderne arme antitanc (de tip NLAWS – „Next generation Light Anti-tank Weapon).

Vehiculele cu două roți, deosebit de rapide și silențioase, ar fi fost folosite încă de la începutul războiului cu Rusia, dar imagini cu ele au apărut abia recent pe Telegram și reddit.com. VIDEO la finalul textului.

Bicicletele electrice le permit soldaților să meargă neobservați până în apropierea liniilor inamice, să lovească și să se retragă rapid. 

De asemenea, ele le sunt foarte utile lunetiștilor pentru a se deplasa ușor dintr-un loc în altul.

 

Potrivit imaginilor postate în rețelele de socializare, ar fi vorba despre ELEEK și Delfast, produse în Ucraina (ELEEK este o firmă ucraineană, iar Delfast are sediul în SUA, dar patronul acesteia este un american de origine ucraineană), modificate special pentru a permite transportul armelor antitanc.  Delfast poate atinge, potrivit prezentărilor de pe siteul firmei producătoare, chiar și o viteză de 80 de km la oră. 

Șeful de la Delfast, Daniel Tonkopi, a scris chiar pe pagina sa de Facebook că Delfast a furnizat armatei biciclete electrice încă din prima zi a războiului.

„Am dus bicicletele electrice în prima linie a frontului, dar până acum nu am vorbit despre asta, am făcut totul în tăcere. Avem însă permisiunea comandantului militar și publicăm aceste imagini, cu precizări din partea armatei: „Bicicleta chiar este grozavă și le e de mare ajutor grupurilor mobile”. Toate companiile ucrainene ajută acum armata Ucrainei”, a scris Tonkopi. 



 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.