VIDEO. Impresionant. Antrenorul Steve Kerr a izbucnit în lacrimi și a lovit cu pumnul în masa după masacrul din Texas, cerându-le politicienilor să voteze legea care reglează controlul armelor


VIDEO. Impresionant. Antrenorul Steve Kerr a izbucnit în lacrimi și a lovit cu pumnul în masa după masacrul din Texas, cerându-le politicienilor să voteze legea care reglează controlul armelor

Profund marcat de masacrul de la o școală din orașul american Ulvade, Texas, soldat cu moartea a 19 copii și doi profesori, Steve Kerr, antrenorul principal al echipei de baschet Golden State Warriors, a răbufnit în conferința de presă organizată înaintea meciului echipei sale contra celor de la Dallas Mavericks, cerându-le politicienilor să voteze legea privind controlul armelor. 

Lovind cu pumnul în masa și izbucnind în lacrimi, Kerr a strigat „când o să facem ceva?! M-am săturat să vin aici și să transmit condoleanțe familiilor devastate. M-am săturat de momentele de reculegere…AJUNGE! Sunt 50 de senatori care refuză se voteze legea…și există un motiv pentru care nu vor să facă asta – să se mențină la putere! (…) Așa că vă întreb, Mitch McConnell, (șeful republicanilor din Senat, n.red.), vă întreb pe toți senatorii care refuză să facă ceva în legătură cu violența, cu împușcăturile din școli și din supermarketuri. Vă întreb: Aveți de gând să puneți propria dorință de putere mai presus de viețile copiilor noștri, ale bătrânilor noștri și ale credincioșilor noștri? Pentru că așa se pare”.  Video la finalul textului

Violența armată este un subiect personal sensibil pentru Kerr, care este un avocat deschis al problemelor sociale. Tatăl său, Malcolm H. Kerr, a fost împușcat mortal în 1984 de doi extremiști la Universitatea Americană din Beirut al cărei președinte era. 

19 copii și două profesoare de la Robb Elementary School, Ulvade, Texas, au fost ucise, marți, de un tânăr de 18 ani, Salvador Ramos, care a fost împușcat mortal la locul faptei. Ramos își cumpărase armele chiar de ziua lui. Înainte să plece de acasă, și-a ucis bunica. Apoi a intrat într-o școală primară, în care învață copii cu vârste între 6 și 10 ani, și a deschis focul, la întâmplare. 

Doi ofițeri de poliție au fost, de asemenea, răniți, dar starea lor este bună, a precizat guvernatorul Texasului, Greg Abbott, într-o conferință de presă.

Atacul este cel mai grav de la masacrul Sandy Hook din Connecticut din 2012, care a provocat moartea a 26 de persoane, între care 20 de copii între 6 și 7 ani.



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.