Rusia vrea înapoi la comunism. Peste 5000 de copii au fost aduși în Piața Roșie pentru a fi făcuți pionieri, la aniversarea a 100 de ani de la înființarea organizației de tineret a Partidului Comunist


Rusia vrea înapoi la comunism. Peste 5000 de copii au fost aduși în  Piața Roșie pentru a fi făcuți pionieri, la aniversarea a 100 de ani de la înființarea organizației de tineret a Partidului Comunist

„The Moscow Times”, publicație independentă cu sediul la Amsterdam, scrie despre un eveniment derulat, duminică, în Piața Roșie din Moscova, unde, cu cravate roșii la gât și băscuțe de aceeași culoare, mii de copii au devenit cei mai tineri membri ai Partidului Comunist. 

Evenimentul la care au participat peste 5000 de copii și adolescenți, cu vârste între 9 și 14 ani, a marcat împlinirea a 100 de ani de la înființarea organizației de tinerei a Partidului Comunist – „Tinerii Pionieri”, care s-a vrut, în 1922, un soi de replica sovietică la cercetașii din Occident.

Adeziunea este însă mai mult simbolică pentru că organizația de pionieri a Partidului Comunist s-a dizolvat odată cu căderea URSS, în 1991. Însă, an de an, pe 19 mai, mii de copii sunt aduși în celebra Piață Roșie pentru continuarea „tradiției”. De altfel, o grămadă de politicieni ruși de prim rang vorbesc, tot mai des în ultima perioadă, despre reînființarea oranizației pentru a insufla micuților valorile patriotice încă de la vârstă fragedă. 

FOTO: The Moscow Times

 

 

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.