Un oficial al NATO estimează că Ucraina ar putea recupera Crimeea și Donbasul


Un oficial al NATO estimează că Ucraina ar putea recupera Crimeea și Donbasul

NATO nu se așteaptă ca, în războiul din Ucraina, vreuna din cele două tabere să înregistreze câștiguri semnificative în următoarele săptămâni, a precizat pentru CNN un oficial militar din cadrul alianței la curent cu informațiile de la vârf.

„Cred că vom fi în impas pentru o vreme”, a spus oficialul, precizând că dezbaterea din interiorul alianței se concentrează pe întrebarea dacă este posibil ca Ucraina să recupereze Crimeea și teritoriile Donbas, controlate de Rusia.

„Cred că ar putea [recupera Crimeea și Donbasul], da. Nu acum, nu curând, dar dacă pot continua lupta, cred că da”, a mai declarat oficialul.

„Întrebarea care se pune e dacă Ucraina chiar trebuie să lupte pentru recuperarea acelor teritorii”, a mai spus oficialul referindu-se la reacția populației pro-ruse din respectivele regiuni.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.