Moscova acuză Pfizer, Moderna, Merck și Gilead de implicare în „biolaboratoarele” din Ucraina. Generalul rus Igor Kirillov spune că locuitorii din Luhansk ar fi fost vizați de un atac cu o tulpină de tuberculoză și că Pentagonul ar fi fost implicat în „experimente” la un spital psihiatric din Harkov


Moscova acuză Pfizer, Moderna, Merck și Gilead de implicare în „biolaboratoarele” din Ucraina. Generalul rus Igor Kirillov spune că locuitorii din Luhansk ar fi fost vizați de un atac cu o tulpină de tuberculoză și că Pentagonul ar fi fost implicat în „experimente” la un spital psihiatric din Harkov

Mari companii farmaceutice americane ar fi fost implicate în activitatea unor aşa-zise reţele de biolaboratoare americane pentru dezvoltarea unor presupuse arme biologice în Ucraina sub patronajul Partidului Democrat din SUA, a susţinut miercuri Ministerul rus al Apărării, transmite agerpres.ro citând agenția EFE.

"În această schemă sunt implicate importante companii farmaceutice, precum Pfizer, Moderna, Merck, inclusiv compania Gilead", afiliată Pentagonului, a declarat generalul-locotenent Igor Kirillov, şeful Forţelor de apărare radioactivă, chimică şi biologică din armata rusă, într-o conferinţă de presă la Moscova, acuzând că specialiştii americani „ocolesc standardele internaţionale de siguranţă atunci când testează noi medicamente" în aceste laboratoare. „În consecinţă, companiile occidentale îşi reduc considerabil costurile programelor lor de cercetare şi obţin mari avantaje în faţa concurenţei", a mai susținut generalul.

Kirillov, care îl acuzase deja pe Hunter Biden, fiul preşedintelui SUA, de participare la finanţarea presupuselor laboratoare de arme biologice din Ucraina, i-a descris pe liderii Partidului Democrat drept "ideologi ai acestei activităţi militare biologice".

„Astfel, prin organele puterii executive ale SUA a fost formată baza legislativă pentru finanţarea cercetării biologico-militare cu mijloace directe de la bugetul federal", a declarat, fără a prezenta probe, generalul rus.

În plus, ar fi fost atrase fonduri de la organizaţii neguvernamentale care ar fi controlate de Partidul Democrat, a mai afirmat Kirillov, printre care a citat fondurile Clinton, Rockefeller, Soros şi Biden.

„Implicarea organizaţiilor neguvernamentale şi biotehnologice, precum şi creşterea veniturilor acestora, le permite liderilor Partidului Democrat să obţină venituri suplimentare pentru a le folosi în campaniile electorale", a adăugat el, tot fără a prezenta vreo probă.

Kirillov a menţionat că, alături de companii farmaceutice şi alte companii subcontractate de Pentagon, la aceste activităţi ar participa şi entităţi de stat ucrainene, „a căror misiune principală constă în ascunderea activităţilor ilegale, efectuarea de teste clinice în teren şi livrarea materialului biologic necesar".

În plus, Rusia ar avea date sigure care demonstrează că Ucraina pregătește provocări cu folosirea armelor de distrugere în masă, la fel ca în Siria, a mai spus Kirillov, adăugând că, prin 2020, s-ar fi încercat deja infectarea locuitorilor din regiunea Slavyanoserbsky a așa-numitei Republici Populare Luhansk (LPR) cu o tulpină de tuberculoză foarte patogenă. 

Tulpina urma să fie răspândită prin bani falși și îi viza, în primul rând, pe copii. Potrivit generalului, citat de Pravda, cei care au încercat să organizeze un astfel de atac au încercat să țină cont de psihologia copiilor și de obiceiul lor de a „pune totul în gură”. Generalul (foto jos) nu a precizat exact cine ar fi încercat respectivul atac, dar a acuzat Pentagonul de „experimente pe pacienții” unui spital psihiatric din regiunea Harkov, fără a oferi mai multe detalii. 

 

În martie, Rusia susținea că a găsit dovezi în Ucraina despre existenţa a circa 30 de laboratoare biologice în 14 oraşe, toate sponsorizate de SUA, acuzaţie pe care atât Washingtonul, cât şi Kievul au negat-o. 

Surse: agerpres.ro, pravda

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.