Rusia, terifiată de atacurile devastatoare lansate dinspre Ucraina. Guvernatorul regiunii Belgorod spune că ar fi vorba despre cel puțin un mort, șase răniți și clădiri distruse. „Este cea mai dificilă situaţie”


Rusia, terifiată de atacurile devastatoare lansate dinspre Ucraina. Guvernatorul regiunii Belgorod spune că ar fi vorba despre cel puțin un mort, șase răniți și clădiri distruse. „Este cea mai dificilă situaţie”

Potrivit relatărilor de pe Twitter, forțele ucrainene ar fi continuat să bombardeze și în noaptea de miercuri spre joi orașul rusesc Belgorod, aflat aproape de granița cu Ucraina, și așezările învecinate, situație soldată cu mai mulți morți și răniți și incendierea unor depozite pentru produse petroliere.

Guvernatorul regiunii ruse Belgorod, Viaceslav Gladkov, afirma, miercuri, că bombardamentele lansate dinspre Ucrainei s-au soldat cu un mort şi şase răniţi. Autorităţile ucrainene nu au comentat declarațiile autorităților ruse.

„În acest moment, o persoană şi-a pierdut viaţa - a murit în ambulanţă -, şi sunt trei răniţi", a scris inițial pe Telegram guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, actualizând ulterior informația și precizând că ar fi vorba despre șase răniți. El a adăugat că printre răniţi se află şi un băiat de 14 ani, care primeşte ajutor medical la spitalul regional. 

Alte relatări de pe Twitter vorbesc despre doi morți și despre evacuarea satului Solohi, aflat lângă granița cu Ucraina, unde mai multe locuințe ar fi fost distruse sau avariate de atacuri.

Gladkov a mai spus că este „cea mai dificilă" situaţie din regiunea sa de când preşedintele Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina, pe 24 februarie.

Autorităţile ruse din regiunile de frontieră acuză în mod regulat forţele de la Kiev că au lansat atacuri împotriva Rusiei. În aprilie, guvernatorul regiunii a acuzat faptul că elicoptere ucrainene au atacat un depozit de combustibil din Belgorod. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.