Agenția de știri a Kremlinului, RIA Novosti, transmite că armata Ucrainei este de neînvins pentru că recurge la „farmece”, sporind puterea armelor cu ajutorul unor ritualuri satanice


Agenția de știri a Kremlinului, RIA Novosti, transmite că armata Ucrainei este de neînvins pentru că recurge la „farmece”, sporind puterea armelor cu ajutorul unor ritualuri satanice

Pentru că nu poate o oferi opiniei publice o explicație decentă în privința situației dramatice din Ucraina, unde războiul de „trei zile” a intrat deja în cea de-a treia lună, fără ca forțele militare ale Moscovei să fi înregistrat vreo victorie semnificativă, propaganda Rusiei recurge la subterfugii halucianante. 

Astfel, agenția Ria Novosti, controlată de stat, publică un material despre cum au practicat militarii ucraineni din zona Lugansk magia neargă, recurgând la „Satan” pentru sfințirea armelor pe care le-ar fi mânjit chiar cu sânge pentru a le spori eficiența pe câmpul de luptă.

Indicii ale folosirii magiei negre și forțelor întunericului au fost descoperite în sediul armatei Ucrainei de lângă orașul Trekhizbenka, în apropiere de Lugansk, relatează corespondentul Ria Novosti. Ar fi vorba despre militari ai unității A4472 care ar fi pictat pe pereți un „sigiliu satanic” despre care o specialistă și filosoafă din Rusia, Ekaterina Deis, intervivată de Ria Novosti, spune că ar face trimitere la anarhie, arme și fascism. 

„În sectorul stâng al acestuia pot fi observatele runele pentru SS, iar la exterior litera ebraică Zajin (Zayn – a șaptea literă a alfabetului ebraic) care înseamnă sabie sau armă. Este limpede un sigilu magic al forțelor întunericului care combină idei anarhice, de luptă și simboluri fasciste”, mai spune specialista, concluzionând că ar fi fost vorba despre un ritual de consolidare a armelor sau de „solicitare” a unor arme mai puternice. 

 

Informația a fost postată și pe pagina de Twitter a publicației Nexta, utilizatorii virtuali comentând amuzați „documentarul” Ria Novosti și răspunzând, la rândul lor, cu poze în care preoți ortodocși care sfințesc armele ucigașe ale Rusiei. 

 

 

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.