Un tânăr militar american, erou în Ucraina. În vârstă de doar 22 de ani, Willy Joseph Cancel a fost ucis luptând alături de forțele ucrainene


Un tânăr militar american, erou în Ucraina. În vârstă de doar 22 de ani,  Willy Joseph Cancel a fost ucis luptând alături de forțele ucrainene

Un tânăr cetăţean american, Willy Joseph Cancel, în vârstă de 22 de ani, a fost ucis la începutul acestei săptămâni în timp ce lupta alături de forţele ucrainene împotriva rușilor, a precizat familia acestuia pentru CNN.

Fost soldat în Marina americană, Cancel a semnat un contract cu o companie militară privată, pe lângă jobul său cu normă întreagă ca ofiţer de corecţie în Tennessee, cu puţin timp înainte de izbucnirea războiului din Ucraina, potrivit mamei sale, Rebecca Cabrera, intervievată de CNN. Când a început războiul, compania era în căutare de soldați contractuali care să lupte în Ucraina, iar Cancel a fost de acord să plece pe front.

„A vrut să meargă acolo pentru a crezut în cauza Ucrainei și nu dorea ca acest conflict să se extindă peste granițe, iar soldații americani să fie implicați într-un război de proporții”, a mai spus mama lui Cancel. 

Tânărul a ajuns în Polonia pe 12 martie și a trecut granița în Ucraina între 12 și 13 martie, potrivit mamei sale. Grupul alături de care a luptat era compus din militari contractuali din diverse țări. Aceștia au și informat, de altfel, familia din SUA despre moartea lui Cancel, precizând că nu au putut să-i recupereze trupul neînsuflețit. 

„Nu i-au găsit cadavrul. Ei încearcă, bărbaţii care au fost cu el, dar este prea riscant. Ar putea fi uciși. Ne-ar plăcea ca el să se întoarcă la noi", a mai spus mama soldatului. 

După unele informații publicate pe Twitter, Cancel era căsătorit și avea o fiică de doar șapte luni.

Un oficial al Departamentului de Stat a precizat că este la curent cu aceste informații și că situația este „monitorizată cu atenție”, dar că, din motive de confidențialitate, nu dorește să comenteze mai amplu. „Subliniem încă o data că cetățenii americani nu ar trebui să călătorească în Ucraina din cauza confictului armat, iar cei care se află acolo ar trebui să plece imediat dacă o pot face în condiții sigure”, a mai spus oficialul citat de CNN.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.