DOCUMENT. Deputații ruși au votat să fie furate recoltele și legumele din regiunea Herson, Ucraina. O parte din utilajele agricole ale fermierilor ucraineni au fost deja transportate în Rusia și Cecenia


DOCUMENT. Deputații ruși au votat să fie furate recoltele și legumele din regiunea Herson, Ucraina. O parte din utilajele agricole ale fermierilor ucraineni au fost deja transportate în Rusia și Cecenia

Potrivit unui document difuzat de presa ucraineană și de rețelele de socializare (foto mai jos), unitatea legislativă a Federației Ruse din Krasnoiarsk Krai, Siberia, (după Iacutia, a doua cea mai mare regiune ca suprafață din Rusia), a decis să suplimenteze stocurile de produse agricole cu provizii procurate din teritoriile ocupate de forțele ruse în Ucraina. 

Astfel, conform serviciului de presă al Adunării Legislative din Krasnoiarsk, „deputații prezenți la o întrunire au votat în unanimitate decizia de a importa cereale și legume din regiunea Herson, aflată parțial sub controlul Armatei Federației Ruse. Din moment ce există o lipsă acută în depozitele de legume și cereale, din cauza sancțiunilor externe, nu doar în regiunea Krasnoiarsk, ci și la nivel federal, exproprierea excendentelor rezultate din culturile de anul trecut și din anul curent (în regiunea Herson) poate deveni un instrument important de asistență pentru micile afaceri și cooperativele de consum”. 

Liderul deputaților din Krasnoiarsk, Vladislav Zyrianov, a opinat că și colegii din alte regiuni ale Rusiei ar trebui să recurgă la gesturi similare. „Chiar dacă din punct de vedere logistic este dificil de pus în practică din cauza distanțelor mari pe mare și pe uscat, decizia aceasta va fi din punct de vedere economic pe deplin justificată având în vedere că mulți furnizori de semințe și îngrășăminte au părăsit piața rusă. (…) După atingerea obiectivelor militare ale Rusiei în Ucraina, va fi, de asemenea, posibil să suplimentam aprovizionarea consumatorilor interni ai Rusiei mutând alimentele din alte regiuni sudice ale Ucrainei aflate sub control rusesc”, a mai precizat oficialul rus. 

Potrivit pravda.com.ua, numeroase utilaje agricole din regiunea Herson, unde invadatorii intenționează să organize un referendum-simulacru pentru a justifica o așa numită „Republică Populară Herson”, numeroase utilaje agricole au fost transportate în diverse teritorii rusești și inclusiv în Cecenia. 

document cereale rusia
Document emis de legislativul din Krasnoiarsk 
„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.