CĂLĂUL LUI PUTIN! Generaul Dvornikov, măcelarul din gara Kramatorsk, pus la conducerea invaziei din Ucraina


CĂLĂUL LUI PUTIN! Generaul Dvornikov, măcelarul din gara Kramatorsk, pus la conducerea invaziei din Ucraina

Aleksandr Dvornikov, cel care și-a făcut deja un nume prin atrocitățile ordonate în Orient, a fost pus la conducerea invaziei din Ucraina, după ce și-a câștigat distincțiile în urma intervenției țării sale în războiul civil sirian, acolo unde a coordonat campaniile militare brutale, de pârjolire și distrugere totală.

Generalul Aleksandr V. Dvornikov a fost trimis în Siria în 2015 pentru a susține forțele de carton ale președintelui Bashar al-Assad, și a condus acolo trupele rusești de intervenție timp de un an. El a fost numit Erou al Federației Ruse pentru rolul său în represiunea din Siria și este în prezent comandantul districtului militar de sud al Rusiei.

Sub comanda sa, forțele rusești din Siria au fost acuzate de crime pe scară largă, bombardând cartierele civile, țintind spitalele și recurgând la tactici represive pentru a încerca să rupă coloana vertebrală a mișcării rebele care urmărea să-l înlăture pe Bashar al-Assad.

„Bashar al-Assad nu este singurul care trebuie tras la răspundere pentru uciderea civililor în Siria – în egală măsură ar trebui și generalul rus”, a declarat Rami Abdulrahman, șeful Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, un monitor de război cu sediul în Marea Britanie. „În calitate de comandant al operațiunilor militare, asta înseamnă că el este în spatele uciderii civililor sirieni pe scară largă.”

Acțiunile guvernului sirian și ale forțelor ruse de intervenție au fost criticate in corpore de oficialii occidentali și de organizațiile pentru drepturile omului, care au spus că unele dintre tacticile lor au echivalat cu crime de război.

Rami Abdulrahman a declarat că generalul Dvornikov a jucat un rol cheie în organizarea forțelor ruse și siriene pentru a lupta împotriva Statului Islamic, care controla o mare parte a estului Siriei în timpul războiului.

Un comandant dintr-o miliție creștină siriană, care a primit sprijin și a luptat alături de forțele ruse în Siria, a spus că generalul a fost implicat în mai multe bătălii lângă orașul Deir al-Zour în est, orașul Daraa în sud și de-a lungul coastei siriene. în nord-vestul ţării. 

„Era un adevărat lider, foarte serios, mândru de armata rusă și de istoria ei militară”, a spus comandantul, vorbind sub rezerva anonimatului, și adăugând: „Nu doarme mult și petrece ore întregi făcând exerciții. Este foarte organizat, cu o memorie excelentă”.

Într-un raport despre „Lecțiile învățate” de armata rusă în războiul din Siria, Institutul pentru Studierea Războiului a remarcat că generalul Dvornikov a subliniat importanța creșterii vitezei cu care datele sunt analizate și traduse în ordine către subordonați în campul de luptă. El a considerat, de asemenea, un succes operațiunea asupra bazei aeriene Hmeimim din Siria, care a servit drept cartier general pentru armata rusă și i-a permis acesteia să răspundă rapid la evoluțiile conflictului.

Lipsa de comunicații a Rusiei între comandanți și unitățile de pe teren și informațiile greșite cu privire la poziția trupelor ucrainene par să fi contribuit la decizia sa de a se retrage din orașele din nordul Ucrainei și de a-și aduna forțele pentru o ofensivă reînnoită în est și sud.

Revenind la Dvornikov, atacul crud asupra refugiaților de la gara Kramatorsk va rămâne mereu în istoria acestui război și un nume îi va fi asociat pentru totdeauna: Aleksandr Dvornikov. Crima abominabilă este considerată drept prima ”faptă de arme” a călăului lui Putin în noua sa funcție de șef al ”operațiunilor speciale” din Ucraina.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.