Investigație de presă privind starea de sănătate a lui Vladimir Putin. Tiranul rus este vizitat adesea de un medic specialist în cancerul tiroidian și de un neurochirurg. De ce are Putin gâtul și fața umflate?


Investigație de presă privind starea de sănătate a lui Vladimir Putin. Tiranul rus este vizitat adesea de un medic specialist în cancerul tiroidian și de un neurochirurg. De ce are Putin gâtul și fața umflate?

Vladimir Putin este vizitat constant de un medic specialist în cancerul tiroidian, Evgheni Selivanov, de la Spitalul Central din Moscova, care a mers de nu mai puțin de 35 de ori la Soci, reședința favorită de la Marea Neagră a tiranului de la Kremlin, relevă o investigația a publicației Proekt.

Specialistul în cancer tiroidian, renumit în branșa sa, ar fi petrecut în total nu mai puțin de 166 de zile alături de Putin în ultima perioadă, fapt care ar putea confirma speculațiile legate de o afecțiune gravă în cazul liderului rus. 

O altă ipoteză ar fi, potrivit Daily Mail, că Putin este supus unui tratament cu steroizi care are ca efect umflarea feței și gâtului, fapt destul de vizibil la acesta în ultima vreme. 

Investigația Proekt, publicație interzisă în Rusia, menționează și faptul că Putin este vizitat adesea, la Sochi, în afara specialistului în cancer tiroidian, și de un neurochirurg, dr. Alexei Shcheglov.

Specializat în ORL, dar și în afecțiuni ale tiroidei, dr Alexei Shcheglov (foto jos) se află atât de des alături de Putin încât a început să apară și în fotografiile oficiale ale liderului de la Kremlin. El s-ar fi aflat alături de Putin în 59 de ori în ultima vreme, însumând 282 de zile, mai arată investigația de presă. Medicul este atât de valoros pentru tiranul rus încât tatăl acestuia, Nikolai Shcheglov, a ajuns parlamentar din partea partidului lui Putin, Rusia Unită. 

Un alt specialist în ORL care merge la Soci sau îl însoțește pe Putin în călătorii este dr Igor Esakov. Acesta a mers de 38 de ori, acoperind în total 152 de zile. 

„În cel de-al 23-lea an al regimului său, președintele rus pare interesat mai ales de geopolitică. În realitate însă, sănătatea îl preocupă și îl îngrijorează poate la fel de mult. Putin chiar și-a manifestat recent interesul pentru cancerul tiroidian. În iulie 2020, l-a întâlnit pe șeful Centrului Medical Național de Cercetare pentru Endocrinologie, Ivan Dedov, care este și șeful fiicei celei mari a lui Putin, Maria”, arată Proekt.

Maria, 36 de ani, este geneticiană și este una din cele două fiice rezultate în timpul mariajului lui Putin cu fosta sa soție, Liumila Putina. 

„Dedov i-a vorbit președintelui despre răspândirea mare a cancerului tiroidian și despre un nou medicament pe bază de hormoni umani (Tyrogin/Tyrogen) care luptă contra metastazelor postoperatorii. Putin a întrebat despre rata de recuperare. Și i s-a răspuns că este de 95-98%. Există, într-adevăr, numeroase discuții și zvonuri despre problemele de sănătate ale președintelui care s-au intensificat mai ales în toamna anului trecut când Putin s-a purtat cel puțin bizar. După o lungă perioadă de izolare din cauza pandemiei a început să se vadă cu diverse persoane.

Pe 13 septembrie s-a întâlnit cu mai mulți atleți. Și, dintr-o dată, în timp ce se afla în mijlocul întâlnirii, a anunțat brusc că trebuie să intre în izolare pentru că sunt prea mulți bolnavi de Covid-19 în jurul lui. Toată lume a rămas surprinsă. Nici stafful său nu a înțeles prea bine despre ce e vorba (…) Putin a intrat în izolare, a comunicat numai video cu instituțiile și nu a mai fost văzut în public toată luna. Iar din acel moment, comunicarea cu oamenii a început să aibă loc la distanță foarte mare, la mesele uriașe devenite deja subiect de glume în rețelele de socializare”, mai scrie publicația Proekt.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.