Haos total în rândurile Armatei Ruse din Ucraina. Soldații ruși sunt atât de demoralizați încât își doboară accidental propriile avioane și refuză să mai execute ordinele


Haos total în rândurile Armatei Ruse din Ucraina. Soldații ruși sunt atât de demoralizați încât își doboară accidental propriile avioane și refuză să mai execute ordinele

Soldații ruși din Ucraina sunt atât de demoralizați încât au ajuns să-și doboare accidental propriile aeronave, să-și saboteze echipamentele de război și chiar să refuze să execute ordinele, a dezvăluit Sir Jeremy Fleming, ofițerul șef al Centrului Guvernamental de Comunicații din Marea Britanie (GCHQ), într-o rară apariție publică.

Sir Jeremy Fleming, șeful spionajului britanic, a mai declarat că cei care îl consiliază pe Vladimir Putin se tem să-i spună adevărul despre cât de rău merg lucrurile, fapt confirmat și de un oficial american care preciza că l-au mințit pe tiranul de la Kremlin, tot mai izolat și mai departe de realitate, și în privința folosirii recruților pe câmpul de luptă. 

Ofițerul britanic a mai spus, într-un discurs susținut la Universitatea din Canberra, Australia, că este limpede că Putin și echipa sa au estimat colosal de greșit întreaga situație din teren, supraevaluând abilitățile trupelor ruse, rezistența Ucrainei, răspunsul ferm al Vestului, consecințele economice, motiv pentru care au fost nevoiți să aplice „planul B” al invaziei, adică „barbarii împotriva civililor și orașelor”.

Sir Jeremy Fleminga mai făcut următoarele aprecieri:

- Grupul Wagner, o miliție privată condusă de unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui Putin, se pregătește să trimită în Ucraina un număr mare de mercenari pentru a lupta alături de ruși.

- Mercenarii Wagner ar putea fi folosiți drept „carne de tun” pentru a încerca să limiteze pierderile militare rusești.

- Există indicii că atacatorii cibernetici ruși sunt în căutare de „ținte” în țările care se opun acțiunilor Moscovei.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.