Lavrov, dezlănțuit împotriva Occidentului pe care îl acuză de rusofobie și „banditism direct împotriva Rusiei” / Fiica lui vitregă trăiește într-un lux exorbitant la Londra și se află pe lista persoanelor sancționate ca urmare a războiului din Ucraina


Lavrov, dezlănțuit împotriva Occidentului pe care îl acuză de rusofobie și „banditism direct împotriva Rusiei” / Fiica lui vitregă trăiește într-un lux exorbitant la Londra și se află pe lista persoanelor sancționate ca urmare a războiului din Ucraina

Țările din Occident, într-o frenezie rusofobă, nu numai că încalcă normele de comunicare internațională, ci merg chiar până la un banditism direct împotriva Rusiei, inclusiv confiscând proprietății private, a declarat, luni, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, la o reuniune a Comisiei partidului „Rusia Unită”, potrivit Rador.

„Occidentalii nu doar că încalcă acum toate normele de comunicare internațională în frenezia lor rusofobă, ei disprețuiesc libertatea de exprimare, statul de drept. Au ajuns până la banditism direct de stat – confiscarea proprietății private, refuză să-şi îndeplinească angajamentele asumate în domeniul financiar şi sfera economică”, a mai spus şeful diplomaţiei ruse. Este vorba despre cei care „în ultimii 20 de ani au întreprins, în mod repetat, acțiuni agresive împotriva Iugoslaviei, Irakului și Libiei, distrugând orașe, supunându-le bombardamentelor sângeroase, ucigând sute de mii de oameni.” 

„Acest lucru este făcut de aceiași oameni, care timp de opt ani pur și simplu au închis ochii la suferința locuitorilor din Donbas din cauza acțiunilor Forțelor Armate ale Ucrainei și a atacurilor neonaziste ale așa-numitelor batalioane de voluntari”, a continuat Serghei Lavrov, subliniind că niciun fel de șantaje și amenințări nu vor obliga Rusia să renunțe la suveranitate.

Polina Kovaleva, fiica vitregă a lui Lavrov, trăieşte în lux în Marea Britanie, ca, de altfel, multe alte progenituri ale politicienilor ruși. Numele acesteia apare pe o nouă listă cu 65 de persoane și organizații vizate de sancțiunile autorităților britanice pentru  „ajutorul acordat Rusiei în războiul declanșat împotriva Ucrainei”. 

Includerea tinerei rusoaice pe lista rușilor vizați de sancțiuni l-a scos din minți pe Lavrov și pentru că astfel familia sa secretă de la Londra și viața sa dublă de familie au fost dezvăluite public.

Oficial, Lavrov, 72 de ani, este căsătorit, de zeci de ani, cu o doamnă numită Maria Lavrova, despre care investigațiile organizației conduse de Alexei Navalnîi arătau recent că nu a fost văzută niciodată în public alături de ministrul rus de Externe. Adevărată parteneră a oficialului de la Kremlin, care duce de peste două decenii o viață dublă, este de fapt, Svetlana Poliakova, o actriță care trăiește într-un lux ostentativ la Moscova pe care nu se sfiește deloc să-l afișeze public. 

„O sursă din ministerul de Externe a dezvăluit jurnaliștilor că toată instituția știe că ea (Poliakova) este soția lui Lavrov. Și una dintre cele mai influente persoane din minister. Poate da oricând afară pe cine nu-I place”, mai dezvăluia echipa lui Navalnîi. 

„Aghiotanţii lui Putin au adesea două familii în acelaşi timp. Putin însuşi, în timp ce era căsătorit cu Ludmila Putina, avea o a doua familie cu fosta gimnastă Alina Kabaeva. Ministrul Apărării Şoigu a avut, simultan, două soţii şi două seturi de copii. Şi Lavrov nu este diferit. Ea este adevărata lui soţie, sunt împreună de la începutul anilor 2000. (…) Svetlana şi-a cumpărat un apartament în centrul Moscovei, care valorează nu mai puţin de 6 milioane de dolari, şi are o colecţie de maşini scumpe. Nu-i rău pentru o şomeră!”, mai arătau investigațiile colaboratorilor lui Navalnîi.

Polina Kovaleva, 26 de ani, este fiica Poliakovei dintr-un mariaj anterior. 

Ea ar fi proprietara unei locuințe luxoase din Kensington pe care ar fi plătit, pe când avea doar 21 de ani, nu mai puțin de 4,4 milioane de lire (5,8 milioane de dolari). Kovaleva a lucrat pentru Gazprom, gigantul energetic rus, unde a ajutat la fuziuni și achiziții, iar mai târziu s-a angajat la compania minieră Glencore. Înainte de a-și cumpăra propria casă, fiica vitregă a locuit în Holland Park, în vestul Londrei, într-un apartament dintr-o casă care este deținută de ambasada Rusiei. 

Lavrov are și o fiică naturală, Ekaterina (foto sus alături de Lavrov), în vârstă de 40 de ani, care și-a petrecut mai toată viața în Statele Unite unde, de altfel, s-a și născut. 

Polina Kovaleva
Polina Kovaleva
„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.