VIDEO. Irlandezii protestează contra Moscovei, nu glumă! Porțile Ambasadei Rusiei din Dublin au fost rupte cu un camion pentru produse bisericești / Șoferul: „Nu putem dormi liniștiți în casele noastre confortabile”


VIDEO. Irlandezii protestează contra Moscovei, nu glumă! Porțile Ambasadei Rusiei din Dublin au fost rupte cu un camion pentru produse bisericești / Șoferul: „Nu putem dormi liniștiți în casele noastre confortabile”

Un camion care transportă mărfuri bisericești a fost folosit, luni, pentru a rupe porțile Ambasadei Rusiei din Dublin, la un protest contra războiului din Ucraina.

Șoferul acestuia a coborât apoi de la volan și le-a distribuit participanților la protestul din fața ambasadei fotografii printate cu victime ale războiului. El a spus că a fost scos din minți de imaginile de la Irpin, zonă de la periferia Kievului, cu familia ucraineană ucisă de forțele ruse în timp ce încerca să se evacueze. 

„Trebuie să facem ceva! Nu putem dormi liniștiți în casele noastre confortabile. Asta e contribuția mea pe ziua de azi”, a mai spus el. (vedeți video la finalul textului)

Cetățenii adunați la protest l-au felicitat și i-au spus că îi sunt alături. Nu și forțele de ordine care l-au arestat la scurt timp, urmând să-i întocmească dosar penal.

Ambasada atacată a condamnat incidentul catalogându-l drept „un nebunesc act criminal îndreptat împotriva unei misiuni diplomatice pașnice” și acuzând forțele de ordine că, deși se aflau la locul protestului, nu au făcut nimic pentru a-l împiedica. Atacul este o „încălcare flagrantă a art. 22 a Convenției de la Viena din 1961 privind relațiile diplomatice”, a mai spus Ambasada, fără a comenta însă toate încălcările oribile ale dreptului internațional pe care le comite Rusia în prezent.

Ambasadorul Rusiei în Irlanda, Iuri Filatov, a acuzat recent Irlanda că a devenit cea mai radicală țară a Europei în ceea ce privește măsurile contra Rusiei și că elevii ruși din școlile irlandeze sunt victimele ale bullyingului din partea colegilor. 

„Ne confruntăm cu o situație extrem de neplăcută în cadrul Ambasadei. Angajații primesc constant amenințări cu moartea la domiciliu, pe mail sau la telefon”, a mai spus Filatov. 

În România însă, Ambasada Rusiei este cea care agresează cetățenii. CITEȘTE și: Propaganda infernală a kgb-iștilor lui Putin acționează, fără reținere, în inima Bucureștiului. Imagini macabre cu „crimele Ucrainei” din Donbas, expuse, pentru a putea fi văzute de cetățeni, pe panourile din fața Ambasada Rusiei



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.