Carnagiu în Ucraina. Un soldat abia recrutat a ucis cinci persoane și a rănit alte cinci


Carnagiu în Ucraina. Un soldat abia recrutat a ucis cinci persoane și a rănit alte cinci

Un soldat al Gărzii Naţionale a Ucrainei a deschis focul într-o fabrică de rachete, joi dimineață, din motive necunoscute, ucigând cinci persoane şi rănind alte cinci. Militarul a fugit cu o armă de tip Kalașnikov, a anunţat Ministerul ucrainean de Interne, precizând ulterior că ucigașul a fost capturat în viață, fără ca între el și forțele de intervenție să aibă loc vreun schimb de focuri. 

Patru dintre victime erau miliari, iar a cincea ar fi o femeie-civil. Incidentul a avut loc joi în dimineața devreme la Dnipro, la fabrica de rachete și echipamente spațiale Pivdenmaș,  aflată la 250 km de Donețk. Focurile de armă s-au tras când gardienii și-au predat armele.

Soldatul în vârstă de 20 de ani, abia recurtat, după unele informații din presa ucreaineană, ar fi luat o armă AK47 și muniții din arsenal letal, înainte de a trage în colegi. 

Ministrul de interne Denis Monastirski a precizat că soldatul se numește Artem Riabciuk şi a spus că va suporta "cea mai strictă responsabilitate prevăzută de lege".

Adjunctul ministrului de interne al Ucrainei Anton Gerashchenko a declarat că nu se cunoaște motivul pentru care soldatul și-a omorât camarazii.

El a spus că anchetatorii vor analiza modul în care soldatul a trecut de o comisie medicală care i-a permis accesul la arme. Gerashchenko a precizat că există posibilitatea ca autorul crimelor să se fi confruntat cu o presiune psihologică.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.