Încolțit, Djokovic mărturisește: s-a întâlnit cu un jurnalist pentru un interviu când deja ştia că are Covid-19, dar aruncă vina pe agent în ce privește „minciuna” din declarația de călătorie. Jurnalistă australiană: „Oricum ai privi lucrurile, (Nole) este un mincinos, meschin, idiot”


Încolțit, Djokovic mărturisește: s-a întâlnit cu un jurnalist pentru un interviu când deja ştia că are Covid-19, dar aruncă vina pe agent în ce privește „minciuna” din declarația de călătorie. Jurnalistă australiană: „Oricum ai privi lucrurile, (Nole) este un mincinos, meschin, idiot”

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic a recunoscut, miercuri, că s-a întâlnit cu un jurnalist, pentru un interviu, când deja ştia că are Covid-19, apreciind acest gest drept o „eroare de judecată". El susține însă că nu ştia că este pozitiv atunci când a premiat copiii de la academia lui din Belgrad (17 decembrie), la o zi după data testului său PCR (16 decembrie). Cât priveşte declaraţia prezentată autorităţilor australiene înainte de sosirea în ţară, referitoare la faptul că nu călătorise în afara Serbiei anterior, Djokovic spune că a fost completată greşit de agentul său, scrie news.ro.

Explicațiile au fost furnizate într-o declaraţie postată pe Instagram, menită să lămurească marea de controverse iscată de participarea sa la Australian Open fără a fi vaccinat.

„Vreau să subliniez că m-am străduit foarte mult să asigur siguranţa tuturor şi respectarea obligaţiilor de testare. Am participat la un meci de baschet la Belgrad, la 14 decembrie, după care s-a anunţat că un număr de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19. În ciuda faptului că nu am avut simptome de covid, am făcut un test rapid de antigen în 16 decembrie, care a fost negativ şi, din precauţie, am făcut şi un test PCR oficial şi aprobat în aceeaşi zi", precizează Djokovic într-un comunicat postat pe Instagram.

„Am fost la un eveniment legat de tenis, oferind premii copiilor şi mi-am făcut un test antigen înainte de a merge, care a fost negativ. Eram asimptomatic şi mă simţeam bine. Nu am primit informaţiile despre testul meu PCR pozitiv decât după acest eveniment”, a mai spus Djokovic.

Liderul ATP a recunoscut că, după ce a primit rezultatul pozitiv, a participat, totuşi, la centrul său de tenis din Belgrad, 18 decembrie, la un interviu pentru L’Equipe”, deoarece „s-a simţit obligat" şi „nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist". Djokovici spune că s-a distanţat social şi a purtat o mască, cu excepţia momentelor în care au fost făcute fotografii.

Novak Djkovici a câştigat, luni, în instanță, apelul la decizia autorităţilor federale australiene de a-i anula viza de intrare în ţară. În ciuda acestei victorii, soarta lui Djokovic poate fi determinată de ministrul imigrației din Australia, Alex Hawke, datorită puterii sale de a anula din nou viza și de a-l deporta pe numărul 1 mondial la tenis, decizie care nu i-ar mai permite campionului sârb să intre în Australia timp de 3 ani.

În ce privește decizia autorităţilor australiene privind o posibilă nouă anulare a vizei de intrare în ţară a tensimenului sârb, aceasta s-a amânat momentan, după ce avocaţii jucătorului au depus noi documente în acest caz, precizează abc.net.au.

„Avocaţii domnului Djokovic au furnizat recent documente suplimentare lungi şi documente justificative, despre care se spune că sunt relevante pentru posibila anulare a vizei domnului Djokovic. Bineînţeles, acest lucru va afecta perioada de timp pentru o decizie", a declarat un purtător de cuvânt al ministrului Imigraţiei, Alex Hawke.

Aparentele minciuni sau neconcordanțe flagrante din cazul Djokovic, care încă face eforturi importante  pentru  a dovedi că a întrunit condițiile legale pentru a fi admis nevaccinat în Australia, sunt criticate mai pe față, mai în culise de către jurnaliști australieni importanți. 

Mike Amor şi Rebecca Maddern, prezentatorii ştirilor de la postul TV australian Channel 7, au fost surprinşi jignindu-l pe Djokovic într-o discuţie care nu a fost transmisă în direct, dar care a fost făcută publică online, informează news.com.au.

„Oricum ai privi lucrurile, Novak Djokovic este un mincinos, meschin, idiot. Este regretabil că toţi ceilalţi s-au înghesuit în jurul lui să-l susţină. Să ieşi când ştii că eşti Covid-pozitiv... ei bine, nu cred că a fost chiar Covid-pozitiv...", i-a spus Maddern partenerului ei de studio, citată de News.ro.

Amor l-a numit şi el pe Djokovic <idiot> şi a adăugat: „Ai o scuză de rahat şi apoi cazi din cauza propriilor minciuni nenorocite, asta este ceea ce se întâmplă, nu? Asta s-a întâmplat". „Cred că majoritatea oamenilor corecţi ar spune: <Tipul este un idiot>. Au făcut ceea ce trebuie cu el? Nu ştiu. Asta e problema, nu-i aşa?", a continuat Amor.

Maddern a spus că nu crede că „s-a câştigat ceva din plasarea lui în hotelul de imigranţi”. „Adevărul este că viaţa nu e corectă, unii zboară la clasa întâi, iar alţii... Au trimis-o acasă pe biata jucătoare cehă", a conchis ea, referindu-se la cazul Renatei Voracova.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.