Epopeea vizei lui Nole nu s-a terminat! Ministerul australian al Imigrării analizează posibilitatea unei noi anulări. Judecătorul care i-a dat dreptate lui Djokovic a avertizat că există riscul ca acesta să nu mai poată intra în Australia în următorii trei ani


Epopeea vizei lui Nole nu s-a terminat! Ministerul australian al Imigrării analizează posibilitatea unei noi anulări. Judecătorul care i-a dat dreptate lui Djokovic a avertizat că există riscul ca acesta să nu mai poată intra în Australia în următorii trei ani

Avocatul guvernului Australiei, Christopher Tran, a declarat, luni, că ministrul Imigrării, Alex Hawke, va lua în considerare o nouă anulare a vizei de intrare în ţară a tenismenului Novak Djokovici, după ce o instanţă din Melbourne a decis să revoce prima anulare, scrie news.ro.

Tan a precizat că ministrul Imigrării se va gândi acum dacă îşi va exercita "puterea personală de anulare”, chiar dacă judecătorul Anthony Kelly a casat decizia ministrului Afacerilor Interne de a anula viza primită de jucătorul sârb.

Judecătorul Kelly i-a spus lui Tan că apreciază avertismentul. El a avertizat, la rândul său, că, dacă ministrul ia decizia de anulare, Djokovici nu se poate întoarce timp de trei ani în Australia şi hotărârea ar putea fi atacată din nou. Judecătorul a adăugat că se așteaptă să fie „informat în avans pe deplin" dacă va fi solicitat pentru procedurile viitoare. „Dintr-un numit punct de vedere, miza a crescut mai degrabă decât a scăzut", a adăugat Kelly.

Judecătorul Anthony Kelly a revocat, luni dimineață, decizia autorităţilor de anulare a vizei lui Djokovici şi a ordonat ca sportivului să i se permită să rămână în Australia. Lui i se va returna paşaportul, judecătorul Kelly ordonând să fie eliberat imediat din detenţia pentru imigranţi. De asemenea, a obligat guvernul la plata cheltuielilor de judecată.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. VICTORIE URIAȘĂ pentru Novak Djokovic. Instanța i-a dat dreptate. Judecătorul federal Anthony Kelly a revocat decizia autorităţilor australiene de anulare a vizei sportivului sârb

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.