Măsuri extreme în Filipine contra nevaccinaților! Președintele Rodrigo Duterte a ordonat arestarea celor care ies din casă și nu sunt vaccinați


Măsuri extreme în Filipine contra nevaccinaților! Președintele Rodrigo Duterte a ordonat arestarea celor care ies din casă și nu sunt vaccinați

Despoticul lider Rodrigo Duterte, renumit pentru duritatea cu care conduce Filipine, încălcând adesea nonșalant drepturile omului și chiar ordonând asasinate, a impus liderilor comunităţilor din întreaga ţară să îi urmărească şi să îi aresteze pe toţi cei nevaccinaţi împotriva coronavirusului care ies din locuinţe, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al preşedinţiei de la Manila, scrie agerpres.ro

Preșdintele Duterte a emis ordinul joi seara, la o întâlnire cu grupul operativ împotriva COVID-19, a declarat purtătorul său de cuvânt, Karlo Nograles.

„Ordon acum conducătorilor (de sate - n. red.) să îi caute pe cei nevaccinaţi şi să le ceară pur şi simplu sau să le ordone să nu iasă. Iar dacă refuză, dacă iese din casă şi umblă prin comunitate, pot fi reţinuţi. Iar dacă refuză, atunci conducătorul fiind o persoană cu autoritate, este în drept să îl aresteze pe cel recalcitrant", a spus preşedintele la şedinţă.

Nograles a afirmat că directiva este valabilă la nivel naţional şi a cerut populaţiei să urmeze instrucţiunile autorităţilor. El a subliniat că "aceste măsuri referitoare la nevaccinaţi sunt luate pentru a ne proteja populaţia, deoarece lipsa vaccinului îi periclitează pe toţi".

În ce privește excesele criminale ale lui Duterte, procuroarea Curţii Penale Internaționale, Fatou Bensouda, spunea recent că a deschis o anchetă în legătură cu acuzaţiile conform cărora funcţionari ai poliţiei naţionale filipineze ar fi „ucis ilegal mii sau chiar zeci de mii de civili" între 2016 şi 2019.

Conform ultimelor date oficiale, peste 6.000 de persoane au murit şi au fost desfăşurate peste 200.000 de operaţiuni anti-drog în arhipelag, însă activiştii pentru drepturile omului afirmă că numărul real al celor ucişi este mult mai ridicat.

În iunie 2020, un raport al Biroului pentru drepturile omului al ONU a denunţat faptul că, din 2016, poliţia a încurajat, la cel mai înalt nivel, uciderea presupuşilor traficanţi de droguri.

Mii dintre ei au fost omorâţi de poliţişti sau de trăgători mascaţi, conform raportului, care precizează că numeroşi suspecţi au fost înscrişi „pe liste de supraveghere a drogurilor" de oficiali locali.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.