Casa Albă evită să prezinte o evaluare a capacității cognitive a președintelui Joe Biden în raportul privind starea lui de sănătate


  • ACP
  • Nov 25, 2021 22:18
  • 1872
Casa Albă evită să prezinte o evaluare a capacității cognitive a președintelui Joe Biden în raportul privind starea lui de sănătate

Membrul Congresului american, Ronny Jackson, care reprezintă al 13-lea district din Texas, a vorbit în timpul unei emisiuni televizate despre lipsa unui examen cognitiv din raportul de sănătate al președintelui Joe Biden care a fost prezentat săptămâna trecută. Ronny Jackson, care a fost medic la Casa Albă sub președinții Obama și Trump, a explicat în timpul unei apariții la Newsmax de săptămâna aceasta că lipsesc multe date importante din raportul de sănătate al președintelui.  

"Vreau să spun că medicul O’Connor (care a întocmit raportul) a umplut șase pagini abordând o tuse ocazională, ceva rigiditate și lucruri de genul acesta, când elefantul din cameră era capacitatea cognitivă a președintelui. Peste 50% din această țară nu crede că acesta este apt din punct de vedere cognitiv pentru a fi comandantul nostru șef și șeful statului, dar acest lucru nu a fost abordat nicăieri în raport. Am creat precedentul când am făcut examenul fizic al președintelui Trump. Extrema stângă și mass-media au fost necruțătoare în a mă presa să examinez nu numai capacitățile lui fizice, ci și capacitățile lui mentale, ceea ce am făcut - am făcut un test cognitiv. În ceea ce mă privește, am creat precedentul. Și ar fi trebuit să facă și el unul. Adică, dacă cineva are nevoie de un test cognitiv, acesta este președintele pe care îl avem acum. Și am fost foarte surprins să văd că nu se menționează așa ceva acolo", a spus Ronny Jackson.

"Ei știu că dacă i-ar fi făcut un test cognitiv, el ar fi eșuat lamentabil și atunci ar fi trebuit să explice asta cumva. Medicul O’Connor ar fi trebuit să facă ceea ce trebuia să fac eu ori de câte ori am informat despre sănătatea președintelui Trump - să mă ridic în fața presei în sala de briefing și să raportez despre sănătatea președintelui. Am stat acolo timp de o oră și 15 minute, răspunzând la fiecare întrebare pe care a pus-o presa. Și acum ce am primit? Un raport de șase pagini și asta e tot. Iar acum ar trebui să mergem mai departe și să ne purtăm ca și cum totul ar fi bine", a conchis republicanul Ronny Jackson. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.