Zvonul care a pus pe jar PNL. Rareș Bogdan: Sper că Florin Cîțu NU se întâlnește acum cu Ciolacu!


Zvonul care a pus pe jar PNL. Rareș Bogdan: Sper că Florin Cîțu NU se întâlnește acum cu Ciolacu!

Potrivit unor informații din presă, președintele PNL Florin Cîțu ar fi avut în urmă cu scurt timp o întâlnire cu șeful PSD Marcel Ciolacu pe tema unei eventuale guvernări de tip USL. Ca reacție, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, aflat la sediul central al partidului, a precizat că speră să nu fie adevărat zvonul conform căruia Cîțu a negociat cu Ciolacu, în jur de ora 17, formarea noului Guvern în absența echipelor de negociere stabilite de cele două formațiuni politice. 

Reporter: Cu PSD discutați în această seară? 

Rareș Bogdan: Legătura cu PSD e ținută de președintele PNL Florin Cîțu. Nu știu exact care e ora. În mod normal cred că în această seară vom sta de vorbă și cu cei din PSD, dar nu avem o oră și o locație. Ce vă pot spune sigur e că eu și ceilalți colegi nu vom merge la Kiseleff. În rest, sigur că ne putem vedea oriunde, inclusiv în parc. 

Reporter: Potrivit surselor noastre ar avea loc acum această întâlnire între liderul PSD și Florin Cîțu.

Rareș Bogdan: Sper că nu! (...) Florin Cîțu e președintele partidului, lucrăm în echipă, avem o echipă de negociere, deci sunt convins că nu a făcut o întâlnire fără să ne comunice. Sunt convins de asta. Am încredere în președintele PNL, că vom face întâlnirea în grupul agreat de PNL. Domnul Cîțu probabil că e la Guvern sau altundeva, dar nu cred că are o întâlnire cu PSD. 

La câteva minute după declarațiile făcute de Rareș Bogdan, președintele PSD Marcel Ciolacu a fost surprins întorcându-se la sediul formațiunii sale politice din Kiseleff, însă a negat că ar fi avut vreo întâlnire cu Florin Cîțu. De asemenea, Ciolacu a menționat că a discutat doar telefonic cu Florin Cîțu în legătură cu stabilirea unei întâlniri ce să se desfășoare în cursul zilei de mâine, ceea ce practic ar pune în dificultate negocierile dintre PNL și USR, întrucât președintele useriștilor Dacian Cioloș le oferise astăzi ca deadline peneliștilor începutul zilei de mâine în ceea ce privește luarea unei decizii referitoare la refacerea coaliției. 

"Am avut o discuție telefonică cu domnul Florin Cîțu să stabilim mâine la prânz unde are loc întâlnirea. Credem că va fi la Parlament. Nu m-am văzut cu Florin Cîțu. Ne vedem mâine și discutăm pe programul de guvernare și cum vede fiecare lucrurile. (...) Nu m-am văzut cu domnul Florin Cîțu, ca să fie clar!", a zis Ciolacu. 

La scurt timp după ce a ajuns Ciolacu la sediul PSD, Florin Cîțu a fost surprins, la rândul său, întorcându-se la sediul central al PNL, în Modrogan, dar a refuzat să ofere vreo declarație presei. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.