Magnatul Bill Gates a mers în pelerinaj pentru a doua oară la casa Maicii Domnului, care se află în Turcia


  • ACP
  • Oct 25, 2021 15:28
  • 3685
Magnatul Bill Gates a mers în pelerinaj pentru a doua oară la casa Maicii Domnului, care se află în Turcia

Fondatorul Microsoft și al patrulea cel mai bogat om din lume – l-am numit pe Bill Gates –  a vizitat, vineri, casa în care se crede că și-a trăit Maica Domnului ultimii ani din viață și de unde ar fi fost luată la cer, casă ce se află în districtul Selçuk din Izmir, un oraș din vestul Turciei, de pe malul Mării Egee. 

Casa Fecioarei Maria – sau Casa Meryemana, cum o numesc turcii – este un loc popular pentru pelerinii creștini încă de la descoperirea sa în secolul al XIX-lea, descoperire ce a avut loc după o serie de viziuni ale călugăriței catolice Anne Catherine Emmerich, în urma cărora ea a condus mai mulți preoți la Efes, spre a le arăta locul unde se afla clădirea.

Despre această casă, care este o structură de piatră aflată la marginea muntelui Bülbül, se crede că fost construită chiar de Sfântul Apostol Ioan pentru Maica Domnului. 

Deși Vaticanul nu a recunoscut niciodată în mod deschis locul ca fiind locuința ce a aparținut Fecioarei Maria, fostul papa Benedict al XVI-lea a mers acolo în 2006, urmând exemplu altor trei papi din sec. XX. 

Bill Gates a mai fost la casa Maicii Domnului în 2005, împreună cu acum fosta sa soție Melinda, când se afla în Marmaris, o destinație populară de vacanță. 

Acum Gates se afla într-un tur în largul Mării Egee la bordul iahtului de lux „Lana”, împreună cu vasul de sprijin logistic din clasa catamaranului, „Wayfinder”. 

Vineri dimineața iahtul a fost ancorat în largul coastei Kuşadası din vestul provinciei Aydın, iar magnatul american a plecat cu elicopter privat către locul unde se crede că a locuit și de unde a fost mutată la cer Maica Domnului. 

Deși despre Gates s-a afirmat multă vreme că ar fi ateu, acesta declara în 2014 că „sistemul moral al religiei este super-important”. „Ne-am crescut copiii într-un mod religios; au mers la biserica catolică la care merge Melinda și la care particip eu”, a mai declarat el – sursa AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.