VIDEO Ludovic Orban, decizia care cutremură PNL: "Îmi voi da demisia!". Motivele


VIDEO Ludovic Orban, decizia care cutremură PNL: "Îmi voi da demisia!". Motivele

Fostul președinte al PNL Ludovic Orban a anunțat joi seară, într-o emisiune la B1TV, că, din pricina modului în care a fost capturat partidul și a fost impusă nominalizarea generalului în rezervă Nicolae Ciucă pentru funcția de premier de către președintele Klaus Iohannis, își va da demisia săptămâna viitoare din grupul parlamentar al formațiunii politice. 

Vedeți video de la minutul 4:00:


Ludovic Orban: Decizia de a-l propune pe domnul Ciucă nu a fost dimineață la ora 10 în simulacrul de BPN, care nu e forul statutar al partidului, întrucât candidatul la funcția de premier și candidatul la funcția de președinte al României se hotărăște în Consiliul Național. Decizia nu a fost luată la simulacrul de BPN la ora 10, care a durat 4 minute. Asta înseamnă dezbaterea în PNL în conducerea impusă de Iohannis. A fost mai mult o informare că va fi impus generalul Ciucă. Decizia a fost luată aseară în întâlnirea de la Vila Lac la care a participat un număr restrâns de persoane la întâlnirea cu Iohannis, unde era chiar o bătaie. Veniseră să se bată ardelenii care-l sprijineau pe Bode cu ăștia care-l sprijineau pe Cîțu și până la urmă au plecat cu ce le-a ordonat președintele, respectiv generalul Ciucă. Practic PNL nu mai există, forurile statutare nu mai există. PNL e o prelungire fără voință, care nu mai ține cont de voința cetățenilor, de voința membrilor de partid. Are o conducere plină de obediență care nu are niciun fel de coloană vertebrală și care primește dictatele. Apropo de decizia de Guvern minoritar, noi luasem o altă decizie, care a fost votată în unanimitate la propunerea mea, că nu facem nicio înțelegere cu PSD. Iar formula normală, firească era să încerci să refaci coaliția. Nu s-a întâmplat asta. Iar pentru mine decizia președintelui Iohannis de a-l impune pe Ciucă la înțelegere cu PSD e o decizie care reprezintă o trădare gravă a alegătorilor care au votat cu Iohannis și a alegătorilor care au votat cu PNL tocmai pentru a ține departe de guvernare PSD, pentru a forma o coaliție de guvernare de centru-dreapta, pentru a asigura o formulă pentru dezvoltarea României. Astăzi, printr-un Guvern minoritar investit din mila PSD, pur și simplu va fi o guvernare fără niciun fel de capacitate de a face reforme. 

Moderatoare: Înțelegem că dvs. și cei care vă sunt aliați în PNL nu veți vota pentru domnul Ciucă. 

Ludovic Orban: Eu categoric nu voi vota. Iar pentru mine asta a fost picătura care a umplut paharul. Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din cadrul PNL. (...) Pentru mine atât Iohannis, cât și conducerea nelegitimă a PNL, gașca demolatoare, au trădat grav interesele cetățenilor români, au pus între paranteze viitorul României și șansa țării la o dezvoltare onestă cu o coaliție care avea un program de guvernare, avea un acord de coaliție. 

Moderatoare: Cu câți oameni plecați?

Ludovic Orban: Eu nu fac contabilitate. Fiecare om are libertatea de a decide ce face. Sunt cei care mai consideră că mai există o speranță de a salva PNL probabil vor rămâne și cei care au încredere într-un nou proiect liberal.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.