VIDEO Nicolae Ciucă, desemnat pentru funcția de premier. Iohannis: "Această criză a durat prea mult!"


VIDEO Nicolae Ciucă, desemnat pentru funcția de premier. Iohannis: "Această criză a durat prea mult!"

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, 21 octombrie, în urma consultărilor purtate cu partidele parlamentare, că l-a desemnat pe generalul în rezervă Nicolae Ciucă pentru funcția de premier. 

Iohannis: Am reiterat la fiecare întâlnire că acum e nevoie de o soluție reală, că acum criza politică trebuie să se încheie, acum e necesar un Guvern care să rezolve problemele romanilor. Această criză a durat prea mult! Avem criza pandemică, iarna bate la ușă, preturile la energie cresc și chiar dacă acum avem soluții pentru aceste chestiuni, e nevoie de un Guvern cu puteri depline pentru a le pune în practică. În acest sens, am fost foarte mulțumit că PNL a venit cu o nouă abordare. S-a votat acolo în unanimitate un candidat care mi-a fost propus în persoana domnului Nicolae Ciucă. Am decis să-l desemnez drept candidat pentru funcția de premier.  

Prezent la Palatul Cotroceni, premierul desemnat Nicolae Ciucă a susținut o scurtă declarație de presă: Am înțeles încredințarea acestui mandat ca pe un gest de responsabilitate pe care trebuie să-l avem în aceste momente dificile pentru a putea depăși situația de criză în care ne aflăm, astfel încât cetățenii să beneficieze de tot ceea ce poate oferi un Guvern în deplinătatea sa. În acest sens, vom negocia cu toate forțele responsabile, astfel încât într-o perioadă cât mai scurtă să reușim să alcătuim Guvernul. De asemenea, vom negocia cu toate forțele responsabile, astfel încât Guvernul propus să poată fi aprobat în Parlament. 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.