Situație dramatică la Muntele Athos. Peste jumătate din călugării trăitori pe Sfântul Munte au COVID-19


Situație dramatică la Muntele Athos. Peste jumătate din călugării trăitori pe Sfântul Munte au COVID-19

Mai mult de o mie de cazuri de Covid-19 au fost înregistrate în rândul călugărilor de pe Muntele Athos, iar opt dintre ai au murit, arată greekcitytimes.com, preluat de news.ro.

Populația Sfântului Munte numără aproximativ 1800 de persoane, astfel că, potrivit unui raport dat publicității recent, creșterea este alarmantă, practic mai bine de 50% din trăitorii mănăstirilor de acolo fiind infectați cu COVID-19. Câteva zeci dintre ei au ajuins la terapie intensivă. 

Autoritățile din Grecia au mai precizat că, pe tot cuprinsul țării, în ce privește situația infectărilor de la mănăstiri acestea ar fi, în prezent, de câteva mii, mult mai scăzute în lăcașurile de cult unde au fost respectate cu strictețe măsurile sanitare, iar personalul s-a vaccinat. Între mănăstirile în care au fost respectate recomandările sanitare se numără Evangelismos din Halkidiki şi Agios Ioannis Sourotis, unde toţi călugării au acceptat să fie vaccinaţi.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.