Un procuror a fost surprins cutreirând străzile gol pușcă. Magistratul era beat criță și ieșise să mai cumpere de băut


Un procuror a fost surprins cutreirând străzile gol pușcă. Magistratul era beat criță și ieșise să mai cumpere de băut

Un respectat procuror polonez în vârstă de 38 de ani riscă să fie exclus din magistratură după ce a fost surprins recent umblând în pielea goală pe străzile din Swidnica, oraș din sud-vestul Poloniei. El a fost reținut de poliție pentru indecență publică și suspendat din funcție până când superiorii vor decide în privința sancțiunilor.

Potrivit presei locale, magistratul, identificat drept  Maciej W, ar fi ieșit să-și cumpere bere,  în stare avansată de ebrietate, scrie publicația britanică Daily Mail.

Într-una dintre fotografii acesta apare cu o cutie cu patru beri în mână, în timp ce se îndrepta spre casa de marcat. Alte imagini îl arată apoi pe Maciej W rătăcind pe străzi. Martorii au sunat la poliție, iar procurorul a fost reținut pentru indecență publică. Ulterior el a fost preluat de membri ai familiei sale, a precizat purtătoarea de cuvânt a poliției din Swidnica, Magdalena Ząbek. 

Maciej s-ar fi aflat în concediu în momentul incidentului, a precizat purtător de cuvânt al procuraturii.  

Procurorul a fost suspendat imediat după incident și urmează să fie sancționat, a anunțat un alt purtător de cuvânt. „Pedeapsa disciplinară pentru procurorul public ar putea fi avertisment, mustrare, reducere salarială, amendă, destituirea din funcție, transferul sau chiar excluderea din procuratură”, a transmis Lukasz Lapczynski.

Maciej, care a început să lucreze ca procuror în urmă cu 10 ani și a fost numit procuror districtual în Swidnica în 2016. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.