USRPLUS apelează la PLANUL B cu scopul de a-l debarca pe Cîțu de la Palatul Victoria: "Astăzi, în Parlament, a avut loc un abuz grotesc care aruncă România în beciurile pseudo-democrației"


USRPLUS apelează la PLANUL B cu scopul de a-l debarca pe Cîțu de la Palatul Victoria: "Astăzi, în Parlament, a avut loc un abuz grotesc care aruncă România în beciurile pseudo-democrației"

Copreședintele USRPLUS, Dan Barna, a anunțat, luni, 6 septembrie, într-o conferință de presă, că partidul său apelează la Planul B pentru a-l debarca pe premierul Florin Cîțu de la Palatul Victoria, dat fiind faptul că Planul A, mai precis moțiunea de cenzură, a fost blocat sistematic de PSD și PNL în Parlament prin tot felul de tertipuri ce "aruncă România în beciurile pseudo-democrației". Astfel, Barna a precizat că miniștrii USRPLUS își dau demisia din Guvernul Cîțu cu scopul de a forța Executivul să vină în maximum 45 de zile în plenul Parlamentului în vederea obținerii unui nou vot de învestitură. 

Dan Barna: Am decis că nu mai putem merge mai departe cu un premier care guvernează fără un minim respect pentru protocolul de colaborare al coaliției, un minim respect pentru ceea ce înseamnă interesele reale ale românilor. E legitimă lupta internă politică într-un partid, dar atunci când ea e folosită pentru a risipi zeci de miliarde pe promisiuni către primari într-un interes electoral propriu e un lucru pe care l-am spus și înainte, dar și în discuțiile privind actuala criză, că nu putem să mergem mai departe. Nu se mai poate așa și nici nu se va putea așa cu USRPLUS, pentru că aceasta este diferența pe care vrem să o aducem în politica din România! Florin Cîțu a dinamitat conștient această coaliție. Florin Cîțu nu mai poate să fie premier și din acest motiv miniștrii USRPLUS se retrag din Cabinetul Florin Cîțu. E o decizie pe care am luat-o cu toți colegii USRPLUS.  

Mâine dimineață, la prima oră, premierul Florin Citu va avea toate demisiile pe birou, astfel încât să deblocăm aceasta criză, care astăzi în Birourile Permanente Reunite a devenit una ridicolă. Nu s-a întâmplat niciodată în 30 de ani și mă îndoiesc că s-a întâmplat în vreo țară pretins democratică din lume ca oamenilor care au semnat o moțiune de cenzură să li se spună, fiind priviți în ochi "nu e semnătura dvs., avem îndoieli serioase că semnătura pe care o aveți vă reprezintă". E un abuz grotesc care aruncă România în beciurile democrației, pseudo-democrației de fapt.  

Or, ceea ce s-a întâmplat astăzi ne arată că oricâte hachițe și invenții sunt necesare pentru a fi îngropată moțiunea de cenzură depusă, trebuie să folosim și Planul B. Planul A era moțiunea. Planul B e această demisie a noastră, prin care se deschide și procedura de prezentare și venire a Guvernului în Parlament pentru o nouă învestitură. Sunt 2 variante, fie PNL acceptă că USRPLUS e un partener serios și responsabil pentru dezvoltare, fie PNL decide să funcționeze pe mecanismul USL. Am văzut astăzi că premierul Cîțu l-a atras în #echipacastigatoare pe Marcel Ciolacu, PSD e alături în BPR în #echipacastigatoare. Dacă cei de la PNL vor să meargă pe această variantă, pot să vină în Parlament, iar dacă obțin voturile vom respecta asta, întrucât USRPLUS respectă regulile și democrația. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.